ForFarmers opent fabriek voor veevoer zonder gentechniek

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/DEVENTER – ForFarmers gaat zich versterkt richten op de productie van veevoeders zonder genetisch gemodificeerde grondstoffen (non-GGO). Twee maanden eerder dan verwacht is deze week in Deventer een gespecialiseerde fabriek met een capaciteit van 250.000 ton in gebruik genomen.

Het gaat om veevoer dat VLOG-gecertificeerd is. De afkorting staat voor Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik). De opening van de fabriek werd begin dit jaar al aangekondigd maar is nu dus eerder dan verwacht een feit. Het gaat om de voerfabriek in Deventer die in 2015 werd gesloten.

Toenemende vraag
Met de opening van de fabriek hoopt ForFarmers te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar dergelijke voeders. Dit komt onder meer door de sterk toegenomen interesse van vooral Duitse consumenten voor zuivelproducten zonder genetisch gemodificeerde grondstoffen.

Belangrijke voordelen
Afgezien van een hogere productie is een groot voordeel dat op andere productielocaties niet meer hoeft worden omgeschakeld van regulier veevoer naar non-GGO. Het risico van ‘vervuiling’ is daardoor niet meer aanwezig. Dankzij de certificering hoeft bij de afnemende melkveehouders geen monsters meer worden afgenomen.