ForFarmers neemt De Hoop Mengvoeders uit Zelhem over

0
De Hoop Mengvoeders in Zelhem (bron: www.dehoop-zelhem.nl)

LOCHEM/ZELHEM – ForFarmers neemt De Hoop Mengvoeders uit Zelhem over. Het familiebedrijf, dat in 1906 ontstond, richt zich sinds 2006 bijna volledig op de pluimveesector. Volgens ForFarmers zorgt de samensmelting voor een leidende positie in de vleeskuikenmarkt in Nederland, België en West-Duitsland.

In de vleespluimveeketen is steeds meer sprake van strategische samenwerkingen. Dit is mede het gevolg van het feit dat consumenten het steeds belangrijker vinden om te weten waar hun voeding vandaan komt. De vraag naar kwalitatieve en duurzaam geproduceerde voeding neemt toe. ForFarmers en De Hoop zetten daarom vooral in op kwaliteit en advisering van pluimveehouders.

Kerncijfers

In 2019 zette De Hoop 322.000 ton pluimveevoeders af, vrijwel volledig in de vleeskuikensector. Hiermee werd €110 miljoen omzet gegenereerd. Circa 80% van het geproduceerde volume wordt in Nederland afgezet. De overige 20% volume wordt vanuit Nederland in België en West-Duitsland verkocht. Het bedrijf heeft 52 medewerkers en de productie vindt plaats in de moderne fabriek in Zelhem.

Pieter Wolleswinkel, Directeur ForFarmers Nederland, zegt: “We zijn bijzonder verheugd over de samenvoeging met De Hoop, waar kwaliteit van voeders en advies ook zo nadrukkelijk in het vaandel staan. Deze combinatie zorgt voor een sterke propositie naar alle belanghebbenden en past volledig in onze onlangs aangekondigde Build to Grow 2025 strategie.”

Toekomstgericht

Gert-Jan Buunk, directeur en eigenaar van De Hoop, stelt: “De beslissing om ons aan te sluiten bij ForFarmers is toekomstgericht en vooral genomen in het belang van onze medewerkers en klanten. In onze lange historie hebben we altijd klanten aan ons willen binden door hen het beste voer en het beste advies te bieden. Wij vinden in ForFarmers de partij met eenzelfde bedrijfsfilosofie en klantbenadering.” De Hoop is een familiebedrijf dat momenteel wordt geleid door de vierde generatie Buunk.

ForFarmers-De Hoop

Het Zelhemse bedrijf gaat verder onder de naam ForFarmers-De Hoop. ForFarmers neemt van De Hoop de aandelen over voor de mengvoer- en de transportactiviteiten, inclusief de fabriek met aanpalend onroerend goed. De voltooiing van de transactie, die afhankelijk is van de goedkeuring van de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten, wordt verwacht plaats te vinden in het eerste kwartaal van 2021. Financiële details over de transactie worden op dit moment niet prijsgegeven.

Gert-Jan Buunk zal samen met Michiel Schreurs, directeur pluimvee bij ForFarmers Nederland, de nieuwe combinatie gaan leiden.