Verander je levensstijl en pak vaker de fiets

0
Foto ter illustratie (bron: pexels.com

(dit is gesponsorde content…)
Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om bewust bezig te zijn met het milieu en je gezondheid. Dit kun je al bereiken door kleine dingen in je leven aan te passen. Denk aan het scheiden van je afval, minder plastic verbruik en vaker met de fiets gaan. Toch is het voor te stellen dat de laatste optie wat lastiger is. Denk aan je werk die net te ver ligt om met de fiets te gaan. Hier is dan een goede oplossing voor, namelijk het aanschaffen van een elektrische fiets. Naast dat je dan beter bezig bent met het milieu, heeft het ook enorme voordelen voor jou en je gezondheid. Lees in dit blog wat de voordelen zijn.

Begin je dag goed

Het hebben van een elektrische fiets zie je steeds meer terug in Nederland. Veel mensen crossen langs de straten en het is dan ook echt een fietsland. Het is bijvoorbeeld een veel gemaakte keuze om een aantal dagen met de fiets naar je werk te gaan. Het grote voordeel hiervan, is dat je niet alleen files kunt vermijden, maar ook nog eens gezond bezig bent. Het is namelijk ook heel goed om de frisse adem in te ademen. Zo heb je elke ochtend een goede start van je dag en kun je lekker vol met energie beginnen aan je werk. Een gezonde lifestyle is natuurlijk niet alleen afhankelijk van regelmatig bewegen. Het is namelijk ook belangrijk om goed bezig te zijn met je voeding. De juiste balans tussen deze twee factoren maken het verschil.

Ga je voor ondersteuning of genoeg zitcomfort?

Een fiets elektrisch komt in vele vormen. Het is dan ook logisch dat mensen verschillende voorkeuren hebben. Het is aan te raden om de verschillende varianten goed door te nemen. Op deze manier weet je goed waar je aan toe bent, waar je voorkeur ligt en welke factoren je belangrijk vindt als het gaat om een elektrische fiets. De een vindt het bijvoorbeeld belangrijk om een goede ondersteuning te hebben tijdens het fietsen. Zo zul je geen last hebben van tegenwind en kun je op elk moment de ondersteuning aanpassen. Je hebt bijvoorbeeld meer behoefte aan ondersteuning bij een heuvel dan bij een vlakke weg. Daarnaast zijn er ook mensen die het zitcomfort het meest belangrijk vinden. Denk aan een lange middag fietsen met je partner door mooie parken. Zitcomfort is dan een groot pluspunt.

Gebruik inruilkorting

Als je gaat kijken naar een elektrische fiets, dan is het handig om te kijken naar een e bike aanbieding. Veel aanbieders hebben namelijk regelmatig een leuke deal waarvan je kunt profiteren. Denk aan de inruildeals. Je krijgt dan namelijk inruilkorting door je oude fiets in te leveren voor je nieuwe. Naast dat je minder geld kwijt zult zijn voor je e-bike, zul je ook meer ruimte krijgen in je schuur. Zo kun je de fiets gemakkelijk opladen en heb je geen zorgen meer over je oude fiets die je waarschijnlijk toch niet meer gaat gebruiken.