Eerste besmetting in gemeente Lochem nu officieel

1
Afbeelding ter illustratie (bron: pixabay,com)

LOCHEM/GORSSEL – Het corona- oftewel COVID19-virus heeft een eerste slachtoffer gemaakt in de gemeente Lochem. Dit is bevestigd door de gemeente Lochem. Het getal van drie besmettingen dat woensdag de ronde deed is gebaseerd op een misverstand.

Het is niet bekend in welke kern van de gemeente de eerste besmette persoon woont. Het is in ieder geval de eerste inwoner die positief getest is op het virus. Evenmin is bekend of duidelijk is waar de betrokkene het virus heeft opgelopen.

Onderzoek GGD

Bij een besmetting onderzoekt de GGD Noord- en Oost-Gelderland met wie de patiënt contact heeft gehad. De GGD wijst deze mensen op het belang van een goede hygiëne en adviseert hen thuis te blijven bij klachten. De GGD test alleen nog mensen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte.

Het getal van drie besmettingen is ontstaan door de kaart die het RIVM bijhoudt. Daar wordt het aantal besmettingen per 100.000 inwoners gemeld. In het geval van de gemeente Lochem (34.000 inwoners) komt één besmetting neer op 3 per 100.000.

Reactie burgemeester

Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve zegt naar aanleiding van het eerste officiële corona-geval in de gemeente: “Helaas komt deze mededeling niet als een verrassing. Ik hield er al rekening mee omdat we vanwege het aangepaste testbeleid van de GGD niet weten hoeveel mensen uit onze gemeente werkelijk besmet zijn.”

Van ‘t Erver verder: “Ik wens alle inwoners die nu te maken hebben met de verschijnselen van dit corona-virus heel veel sterkte. Het maakt des te meer duidelijk hoe belangrijk het is dat we allemaal de instructies en adviezen van het RIVM opvolgen. Het vraagt veel van ons allemaal, dat realiseer ik mij heel goed. Alleen zo kunnen we verdere verspreiding beperken.”

1 REACTIE

Comments are closed.