Een frisse start voor restaurant Mondani

0
Yvonne Swarthoff kijkt tevreden toe hoe het schoonmaakteam de zaak aanpakt (foto: Arjan Gotink / HYGENIQ)

LOCHEM – Restaurant Mondani in Lochem werd de Gelderse winnaar van de actie Een Frisse Start, waarbij fans van horecabedrijven hun favoriet konden nomineren. Mondani kreeg hulp van een schoonmaakteam zodat de zaak spic en span aan de aanstaande heropening kan beginnen. Woensdag (28/4) mogen eerst de terrassen weer open. De hoop is dat het restaurant zelf spoedig volgt.

Een Frisse Start is een initiatief van HYGENIQ. De producent van ecologische schoonmaakmiddelen uit Enschede wil hiermee de horeca een hart onder de riem steken en een duurzame en schone aftrap geven van een het terrassenseizoen.

Winnaar

Vanaf begin maart kon iedereen in Nederland zijn favoriete kroeg, (eet)café of restaurant met terras nomineren voor een frisse start via de actiewebsite. De horecagelegenheid die uiteindelijk het vaakst genomineerd werd, mag zich nu de winnaar van de provincie noemen. Vanuit het hele land zijn er duizenden stemmen binnengekomen. Yvonne Swarthoff, eigenaresse van Restaurant Mondani is de trotse winnaar in de provincie Gelderland: Ik geef de actie een 10, ik vind dit super! De horeca verdient absoluut een frisse start. En natuurlijk helemaal mooi dat restaurant Mondani de gelukkige winnaar is.

Schoonmaakteam

Vorige week meldde het schoonmaakteam van HYGENIQ, bewapend met een Clean Air fogger en een cadeaupakket met schoonmaakproducten, zich bij Mondani. In twee uur tijd werd de zaak van top tot teen gereinigd. Een doek over de tafels, de glazen door het sop en een dweil door het toilet.

Anders dan veel andere schoonmaakmiddelen, worden de producten van HYGENIQ gemaakt van enkel natuurlijke materialen. Dat betekent dat er geen giftige dampen vrijkomen en en dat het afvalwater niet wordt vervuild.