Drukbezochte nieuwjaarsreceptie gemeente Lochem [video’s]

0

LOCHEM – De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lochem werd maandag (7/1) drukbezocht. De hal van het gemeentehuis was haast te klein. Naast de nieuwjaarsrede van burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve werd stilgestaan bij de start van ‘t Baken.

De avond werd, zoals de laatste jaren gebruikelijk, ingeluid door gemeenteschrijver A.L. Snijders. Snijders (81) had eigenlijk ‘recht’ op vijf minuten spreektijd maar hield een zeer amusante inleiding die al dubbel zo lang was. ,,Dan gaat mijn tijd nu in”, zo klonk het daarna. Zijn zeer korte verhaal (zkv) – het genre dat door hemzelf is uitgevonden – was gebaseerd op een verhaal van Karel van ‘t Reve en ging over een burgemeester.

Video A.L. Snijders

Lees verder onder de video…

Geleerd
Van ‘t Erve stond stil bij dingen die het college heeft geleerd van de tour door de gemeente die werd gemaakt in de aanloop naar het nieuwe collegeprogramma. In Almen kreeg hij van een inwoner te horen dat politici altijd over grote dingen dromen maar dat kleine problemen om kleine oplossingen vragen.

Noaberschap
Ook het koesteren van het noaberschap was een boodschap die het college meekreeg. Die zorg voor elkaar ervoer de burgemeester in het afgelopen jaar persoonlijk rond de ziekte, zware operatie en het herstel van zijn echtgenote. Maar ook in politieke zin is noaberschap volgens hem van belang. ,,Je kunt ook in de buurt wel eens een flinke ruzie hebben over iets. Maar je woont wel naast elkaar en misschien heb je elkaar morgen weer nodig”, zo zei hij.

De start van ‘t Baken werd gemarkeerd door de vertoning van een video, na een inleiding door verantwoordelijk wethouder Eric-Jan de Haan. De video is hieronder te bekijken.

Video ‘t Baken