Driebanders Bousema ten onder tegen STZ uit Zundert

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM/ZUNDERT – De driebandenspelers van het Lochemse Bousema/Lochem hebben zondagmiddag een verdiende nederlaag geleden in Zundert bij STZ. Na twee gespeelde partijen stonde het team van Ronny Hazewinkel al op een 4-0 achterstand.

Spilleman
Stefan Spilleman stond tegen Raymon Groot halverwege slechts op een 20-18 achterstand maar wist in
het tweede deel van de partij maar twee caramboles aan toe te voegen. Na 35 beurten bereikte Groot de eindstreep. 

Klompenhouwer
Op de andere tafel bleef de wereldkampioen bij de dames, Therese Klompenhouwer, Barry van Beers goed partij leveren, maar een klein foutje werd genadeloos door Van Beers afgestraft en ging de winst na 26 beurten met 40-26 naar de man uit Brabant.

Salman
In de laatste twee partijen speelde Gokhan Salman een ongelukkige partij tegen de Belg Peter Ceulemans. Kon de Turkse speler in Lochemse dienst Ceulemans in het begin goed bij houden, maar een serie van negen besliste hier de wedstrijd. De partij ging na 24 beurten met 40-26 naar de thuisclub.

Galla
De eer werd gered door kopman Stefan Galla die in een goed gespeelde partij profiteerde van een minder goede dag van Roland Forthomme. De Duitser finishte na 30 beurten en in de nabeurt wist Forthomme nog zes caramboles te maken waardoor hij toch nog op 37 caramboles kwam.

Verdiend
,,Wij hebben vandaag verdiend verloren. Vooral op plek vier kwamen we kracht tekort, waardoor we halverwege al tegen een 4-0 achterstand aankeken en aangezien ook Salman niet gelukkig was in zijn spel tegen Ceulemans was het snel bekeken voor ons”, aldus een ietwat teleurgestelde Hazewinkel.