Driebanders Bousema gaan voor laatste strohalm

0
Foto ter illustratie (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Voor de driebandenspelers van Bousema breekt het weekend van de waarheid aan. Het zijn de laatste twee wedstrijden in de Bufallo League (eredivisie) en er zal gewonnen moeten worden en dan nog is het team van Ronny Hazewinkel afhankelijk wat de naaste concurrent voor een veilige plek op de ranglijst – Burgmans Biljarts – dit weekend gaat doen.

Ongemeen spannend
,,Inderdaad, wij hebben alles niet meer in eigen hand en zullen van onze eigen kracht moeten uitgaan en hopen dat Burgmans Biljart onder andere in Haarlo of zondag thuis tegen koploper Eureka Billard averij gaat oplopen,maar het blijft ongemeen spannend”, zegt de Lochemse captain Ronny Hazewinkel.

Zaterdag
Zaterdag speelt hij met zijn team in Oosterhout bij t Hartje/Van Wanrooy dat zelf aan één punt genoeg heeft om degradatie te ontlopen. De eerste wedstrijd eindigde in de zoveelste 3-5 nederlaag van dit seizoen voor de Lochemse formatie, met als sleutelwedstrijd de partij tussen Therese Klompenhouwer en Ad Broeders die door de laatste met 39-40 werd gewonnen. De remise partij kwam op naam van het Turkse duo Murat Naci Coklu en Tayfun Tasdemir.

Zondag
Zondag volgt dan thuis in Lochem de laatste wedstrijd van dit seizoen. Daar komt het reeds gedegradeerde TOVV 2 uit Vlaardingen op bezoek. Bousema is echter gewaarschuwd, want de de eerste wedstrijd van dit seizoen eindigde verrassend met een 6-2 overwinning van de Vlaardingers. Zij speelden toen met de buitenlanders Uymaz en Kokkoris die er dit keer niet bij zijn.

Vertrouwen
,,Dat scheelt natuurlijk wel, maar de sleutelwedstrijd is de wedstrijd op zaterdag die moeten we gewoon zonder kleerscheuren zien door te komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn kwartet Murat Naci Coklu, Gokhan Salman, Therese Klompenhouwer en Harrie van de Ven er alles aan zullen doen om zichzelf een goede uitgangspositie te verschaffen voor de wedstrijd op zondag. Dan mogen ze het afmaken”, aldus Hazewinkel.

Turkse onderonsjes
Captain Ad Broeders van ‘t Harttje/Van Wanrooij speelt zaterdag met Tayfun Tasdemir, Savas Bulut, Davy van Havere en Frank Martens.Dat betekent dat er op de plekken 1 en 2 tweemaal Turks/Turkse onderonsjes plaats vinden. Captain Sander Jonen komt zondag met Kay de Zwart, Ger Windt en Marcel Scheffer naar Lochem. Zelf speelt hij ook mee.

Zowel op zaterdag (uit) als op zondag (thuis) beginnen de eerste twee partijen om 13:00 uur.