‘Drenkeling Berkel geen slachtoffer van misdrijf’ [update]

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Het lichaam dat zondagmiddag ter hoogte van de Larenseweg in de Berkel werd gevonden door magneetvissers is volgens de politie van een vrouw van naar schatting tussen 35 en 45 jaar. Haar identiteit is nog onbekend. Van een misdrijf is geen sprake, zo laat de politie verder weten. LochemsNieuws sprak met een van de magneetvissers die de lugubere vondst deden.

[update] De politie heeft maandag laten weten dat de identiteit van het slachtoffer bekend is en dat de familie is ingelicht. Naar buiten is alleen bekend gemaakt dat het om een inwoonster van Lochem gaat.

Eerder deze zondag werden op de kant langs de Berkel een zwart-witte rugzak met dameskleding en een badhanddoek aangetroffen. Een wandelaar meldde dit aan de politie. Mogelijk gaat het om een ongeluk. Het is onder joggers niet ongebruikelijk om ook in de winter een duik in koud water te nemen na te hebben hardgelopen. Mogelijk is het slachtoffer door de kou bevangen.

Magneetvissers

Een groep van acht magneetvissers deed de vondst rond half twee in de middag. De leden van de groep komen uit onder meer Zutphen, Ulft en Groningen en trekken vaker samen op om hun hobby te beoefenen. Een woordvoerder vertelt dat ze dachten dat ze een scooter of iets dergelijks in het water zagen liggen. Door de lijn met de magneet daar overheen te gooien en in te halen kwam het levenloze lichaam aan het licht.

“We schrokken enorm en dat is zwak uitgedrukt. We hebben het lichaam weer laten zakken en de lijn aan de brug vastgebonden. Er staat daar nogal een sterke stroming”, zo zegt de woordvoerder van de groep. De gealarmeerde politie kwam met veel voertuigen en mensen ter plaatse. De Larenseweg werd enige afgesloten. Twee agenten in speciale pakken zijn in het water gegaan.

Commentaar

De magneetvissers waren erg onder de indruk van het gebeurde. “We krijgen nogal eens commentaar omdat we op zoek zouden zijn naar wapentuig en granaten. Dat soort dingen vissen we inderdaad wel eens op. Maar daarmee voorkomen we misschien ongelukken met kinderen of volwassenen die in het water duiken.”

Hij vervolgd: “Dit keer hebben we misschien voorkomen dat de familie van het slachtoffer, die natuurlijk verschrikkelijk nieuws krijgen, niet lange tijd in onzekerheid hoeven te verkeren.” De magneetvissers in de groep varieerden in leeftijd van 25 tot 50 jaar.

Oproep politie

De politie heeft inmiddels een oproep gedaan op sociale media in de hoop aanwijzingen te krijgen die duidelijkheid geven over de identiteit van de vrouw. Het signalement luidt: Normaal postuur, lengte 165 cm, tussen 35 en 45 jaar oud, donkerblond halflang haar. In de rechteroorlel zaten 3 ringetjes, links 1 ringetje. In de buurt is een zwart-witte rugzak aangetroffen met dameskleding/strandlaken.

Mensen die informatie voor de politie hebben worden verzocht om te bellen met 0900 8844.