Donderdag 30+ graden en dan… gedonder

0
Zomer (foto: pixabay.com)

LOCHEM – De zomer schakelt de komende dagen een tandje bij. Donderdag kan het 30 graden worden en misschien zelfs een graadje meer. Maar ‘s avonds komt dan de in onze contreien bijna onvermijdelijke afstraffing: gedonder!

LochemsNieuws volgt bij voorkeur de voorspellingen van Duitse meteorologen omdat die het weer voor ons oosterlingen vaak het beste weten te voorspellen. En Donar is immers niet voor niets een Germaanse god.

Woensdag wordt het zo’n 24 graden. Ons staan dan 8 uur zon te wachten. In de middag vormen zich stapelwolken maar regen van betekenis wordt niet verwacht.

Sauna
Donderdag gaat het weer in de sauna-modus. 30 graden wordt het vrijwel zeker en we krijgen 11 uur zon. In de avond gaat het dan mis. Er is kans op serieuze onweersbuien en er kan 2 tot 5 liter water per vierkante meter regenwater vallen.

Vrijdag
Na een warme nacht (19 graden) gaan de scherpe kantjes van de hitte af, maar onaangenaam wordt het volgens de laatste verwachtingen niet. Vrijdag halen we nog 25 graden, met aan het einde van de dag opnieuw een kleine kans op buien met onweer.

Weekend
Zaterdag en zondag worden aangename dagen met zo’n 21 graden en niet heel veel kans op neerslag. Zaterdag is de kans daarop 20 procent, zondag 30 procent.

Daarna lijkt het langere tijd zomers te blijven met temperaturen tussen 22 en 26 graden en relatief weinig kans op regen.