Canto Ostinato in kasteeltuin De Wildenborch

0
De Wildenborch. (bron: commons.wikimedia.org)

LOCHEM/VORDEN – De tuin van kasteel De Wildenborch is op zondag 3 juli het decor van twee concerten van het Simeonkwartet. Vier pianisten, vier Fazioli-vleugels, een koffieconcert én een uitvoering van het beroemde Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

Om 11 uur is er een koffieconcert met werken voor vier vleugels van Bach, Piazzolla Ravel en Milhaud. De Bolero van Ravel en het beroemde Libertango van Astor Piazzolla zijn speciaal voor het Simeonkwartet bewerkt.

Ten Holt
‘s Middags om 15 uur volgt dan een uitvoering van Canto Ostinato van Simeon ten Holt, waarnaar het kwartet is vernoemd. De compositie uit 1979 is vooral bijzonder doordat het zonder een enkele onderbreking wordt gespeeld.

Het Simeonlkwartet bestaat uit Emile Engel, Cathelijne Maat, Esther Scheerder en Rien Wulffraat. De laatste is afkomstig uit Lochem en ook de overige drie pianisten wonen en werken in de regio.

Lunch
Tussen beide concerten is er zomerse lunch, verzorgd door Bakker uit Vorden. Voor de drie onderdelen zijn aparte kaarten te koop. Het koffieconcert kost 25 euro. De prijs voor de lunch bedraagt 25 euro en voor het middagconcert bedraagt de toegangsprijs 30 euro.

Tickets
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Wildenborch of bij boekhandel Lovink op de Grote Markt in Lochem.