De Derde Helft start woensdag in Lochem

0
Foto ter illustratie (foto: PR/Nationaal Ouderenfonds)

LOCHEM – Ouderen uit Lochem en omgeving zijn woensdag (27 maart) welkom bij sportvereniging ‘t Overschotje. Dan kunnen ze gratis kennismaken met activiteiten van De Derde Helft. Dit is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds voor mensen die actief in het leven (willen blijven) staan. Doel is om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek.

Iedereen is bij ’t Overschotje welkom om elkaar vrijblijvend te ontmoeten en mee te doen
met activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers zoals jeu de boules, bowls, koersbal, sjoelen en stempeltechnieken. De deuren bij ‘t Overschotje staan voortaan elke woensdag open van 13.30 tot 17.00 uur.

Elke woensdag

Een werkgroep van vereniging ‘t Overschotje houdt vanaf de kick-off wekelijks tal van sportieve en niet-sportieve activiteiten voor alle 65-plussers uit Lochem en omgeving. De vereniging werkt samen met diverse maatschappelijke partners zoals Welzijn Lochem, Muzehof en het Nationaal Ouderenfonds.

Het programma van de kick-off-bijeenkomst op 27 maart ziet er zo uit: 
13.30 uur – Inloop met koffie en thee
14.15 uur – Opening, activiteiten zoals jeu de boules, bowls, sjoelen en druktechnieken
16.30 uur – Afsluiting met een drankje

Saamhorigheid

Binnen De Derde Helft organiseren clubs activiteiten in de sportkantine, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en wordt er saamhorigheid ervaren, zonder per se een sport uit te oefenen. Zo hebben zowel de vereniging als de deelnemers profijt van De Derde Helft.

Hieronder presenteren de Muzehof en het Nationaal Ouderenfonds in hun eigen woorden:

Over de Muzehof
Muzehof is als partner betrokken bij de Derde Helft omdat we vinden dat kunst en cultuur waardevol zijn voor alle inwoners van Lochem. Het speelt een grote rol in het welzijn van mensen; het voelt goed om jezelf te uiten en je te verplaatsen in een ander. Een leven lang leren moedigen we aan. Kunst maken in je vrije tijd stimuleert je talent, geeft plezier en verbindt. Ontmoeting prikkelt creativiteit en daarom werken we graag met meerdere partners samen. Dit alles komt heel mooi samen bij De Derde Helft! Samen met kunstenmaker Tessa Hoevers kan iedereen aan de slag gaan met verschillende druktechnieken.

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds viert dit jaar haar 70 jarige bestaan. Wij zetten ons samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen.

Aanmelden

De kantine van ‘t Overschotje is te vinden aan de Elzelaan 1, 7241 RX in Lochem. Aanmelden voor de start van het project of meer informatie via Jan Lenselink.
E-mail: j.lenselink6@upcmail.nl
Telefoon: 0573 452 827.