Forum voor Democratie houdt festival bij Huis De Voorst

0
(Bron: forumvoordemocratie.nl)

EEFDE/LOCHEM – Forum voor Democratie kondigt een tweedaags evenement aan dat ‘Forum Outside’ heet en gehouden wordt in en om Huis De Voorst bij Eefde. Het geldt als de officiële aftrap van de verkiezingscampagne van de partij van Thierry Baudet. Op 9 en 10 september draait het volgens de aankondiging om ‘de essentie van Forum voor Democratie: vrijheid, gezelligheid en ondernemerschap’. Er is overigens nog wel overleg met de gemeente Lochem gaande over de vergunning.

Het festival wordt grotendeels rond Huis De Voorst gehouden. FVD belooft onder meer een tentoonstelling van een collectie auto’s, culinaire hoogstandjes, wijnproeverijen, vuurspuwers en massagesalons. Verder zijn de bekende gezichten en nieuwe kandidaten van de partij aanwezig. Er wordt zo’n 2000 bezoekers per dag verwacht.

Vergunning

De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Zowel leden als niet-leden kunnen een ticket kopen voor respectievelijk 12,50 en 25 euro per dag. Er is ook een weekendticket beschikbaar. In eigen uitingen van FVD wordt Huis De Voorst overigens nog niet genoemd. Er wordt melding gemaakt van een locatie in Zutphen (Huis De Voorst ligt dicht bij de gemeentegrens) en dat de exacte locatie nog bekend wordt gemaakt. De persvoorlichting van de partij reageerde (nog) niet op een e-mail met onder meer de vraag of dit te maken heeft met het overleg over de vergunning. Ook de vraag of er een plan B is als geen vergunning wordt verleend bleef onbeantwoord. Op een online-poster van het evenement (zie afbeelding boven dit bericht) is wel een foto van Huis De Voorst verwerkt.

Overleg

Een woordvoerster van de gemeente Lochem bevestigt dat er overleg gaande is. Volgens haar is een evenementenvergunning nodig omdat het gaat om een openbaar evenement en omdat het zich vooral buiten gaat afspelen. Zo’n aanvraag is niet ingediend bij de gemeente. De geldende termijn hiervoor is al overschreden. Zo’n vergunning moet worden gepubliceerd en dan geldt een bezwarentermijn. Uit de reactie van de gemeente blijkt overigens niet dat een vergunning bij voorbaat uitgesloten wordt.

Landgoed Huis De Voorst kan binnen geldende regels afspraken met gebruikers maken over gebruik van de locatie. Vaak gaat het dan om bruiloften, vergaderingen of bedrijfsevenementen. Als die een besloten karakter hebben en zich grotendeels binnen afspelen volstaat een melding. “De buitenruimte is dan aanvullend, zoals bij een bruiloft bijvoorbeeld voor het maken van foto’s”, aldus de gemeente. Voor openbare buitenevenementen moet een vergunning worden aangevraagd. Dan komen onder meer zaken aan de orde als beveiliging en sanitaire voorzieningen.

Het bericht over het festival van de partij zelf is HIER te lezen.