Home Nieuws Natuur/milieu De bladkorven komen er weer aan

De bladkorven komen er weer aan

0
Een bladkorf in Lochem (foto: Circulus-Berkel)

LOCHEM – Circulus-Berkel begint op 27 oktober met de plaatsing van bladkorven in de gemeente. Het ingezamelde blad wordt gebruikt voor duurzame bemesting. Daarbij is het van belang dat het blad ‘schoon’ is en niet wordt vermengd met takken of ander (groen)afval. 

Blad uit eigen tuin kan worden gebruikt om planten en wortels te beschermen en de grond te verbeteren. Het aanbrengen van een laagje blad zorgt ervoor. Zelf bladcompost maken kan ook. HIER is een stappenplan te vinden met uitleg.

Waar staan ze?

Een interactieve kaart met alle bladkorven in de gemeente is HIER te vinden. Wanneer een korf vol is kan dit worden gemeld via een meldingsmodule op de website van Circulus-Berkel. Klik HIER om daar naar toe te gaan. Hier kunnen overigens ook andere zaken die te maken hebben met de openbare ruimte worden gemeld.

Veiligheid

Circulus-Berkel roept inwoners van de gemeente op om oneigenlijk gebruik of schade te melden. Het plaatsen van bladkorven moet inwoners helpen om blad weg te werken. Dit heeft ook een veiligheidsaspect. Blad zorgt in combinatie met vocht voor gladde wegen en straten. Veel bladkorven staan in de buurt van gemeentelijke bomen.

 

 

 

Exit mobile version