Daniël Willemsen heeft nu ook 10 Nederlandse titels op zak

0
Daniël Willemsen (r) en bakkenist Robbie Bax winnen het ONK Zijspancross (foto: Team Willemsen)

LOCHEM – Naast tien wereldtitels heeft de Lochemse zijspancrossers Daniël Willemsen nu ook evenzoveel Nederlandse titels op zijn naam staan. Omdat de laatste wedstrijd van het seizoen in Oldebroek door corona niet door kan gaan is Team Willemsen verzekerd van de eerste plaats in het Open Nederlandse Kampioenschap zijspancross.

Samen met bakkenist Robbie Bax reed Willemsen een sterk kampioenschap. Twee van de drie verreden wedstrijden werden gewonnen. In de derde werden ze tweede. Dit leverde een voorsprong van 20 punten met de naaste concurrentie op. Het team Vanluchene/Van den Bogaart werd tweede. Het brons is voor Bax/Musset. Voor Robbie Bax is het overigens zijn eerste Nederlandse titel.

Samen knallen

Via de eigen website van Team Willemsen laat de kersverse Nederlands Kampioen weten: “Het is voor ons allemaal een vreemd seizoen geweest. Gelukkig konden we toch nog een kampioenschap in Nederland rijden en hier zijn we vol voor gegaan. Bijna alle sterke combinaties stonden hier aan de start en om dan kampioen te worden voelt goed. Ik wil Robbie Bax heel erg bedanken at we nog eens samen konden knallen en dit succes hebben weten te behalen. Daarnaast ook een groot woord van dank naar mijn sponsors en het team dat zorgde dat het materiaal tiptop in orde was. Op naar volgend jaar!’’

Eindstand ONK Zijspancross:
1 Willemsen/Bax 140 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 120 Pnt
3 Bax/Musset 106 Pnt
4 Hermans/Janssens 105 Pnt
5 Keuben/Beleckas 91 Pnt

Wie het hele verloop van het seizoen wil bekijken kan HIER terecht.