Daniel Willemsen verder met Nicolas Musset in de bak

0
Bakkenist Nicolas Musset (foto: PR)

LOCHEM – De Lochemse zijspancrosser Daniel Willemsen rijdt de laatste twee races van dit seizoen met de Fransman Nicolas Musset in de bak. Zijn vast bakkenist Peter Beunk is uitgeschakeld door een hoofdblessure. Daardoor reed Willemsen de laatste twee Grand Prix’s al met vervanger Harald Kurpnieks.

Geen druk
De laatste twee wedstrijden om het wereldkampioenschap in Zwitserland en Duitsland neemt Nicolas Musset plaats in de bak. ,,Nicolas behoort tot de beste bakkenisten van de wereld. Ik ben blij dat ik het seizoen met hem af kan maken. Ondanks dat hij over hele goede kwaliteiten beschikt, ga ik mijzelf niet teveel druk op leggen. We gaan ons best doen en proberen zo hoog mogelijk te scoren’’, aldus Daniel Willemsen op de website van zijn team.

Musset
Nicolas Musset werd vorig jaar met Valentin Giraud tweede in de WK-ranking, achter Bax en Stupelis. Ook dit jaar mengden zich in de strijd om de koppositie maar een knieblessure van Giraud maakte een eind aan de ambities. Giraud moest worden geopereerd en kon dit seizoen verder vergeten.

Zevende
Willemsen staat momenteel op de zevende plaats in de strijd om het WK, dat hij al 10 keer op zijn naam wist te schrijven. De achterstand op nummer 6 bedraagt slechts 2 punten, dus de weg omhoog ligt op.