Daniël Willemsen tweede bij eerste ONK-cross in Lochem

0
(bron: wikipedia)

LOCHEM – Het motorcrossseizoen begon afgelopen weekend in Lochem. Een thuiswedstrijd dus voor zijspancrosser Daniël Willemsen. Met Robbie Bax in de bak reed hij naar een tweede plaats. Etienne Bax en Nicolas Musset waren zondag (5/3) de besten.

Willemsen en Bax werden eerste in de tweede manche. In de eerste streed het duo aanvankelijk vooraan mee. Een kluit uit de modderrijke Lochemse ondergrond gooide echter roet in het eten. Het koordje van de zogenaamde dodemansknop raakte los, waardoor de motor afsloeg. Dat wierp het koppel ver terug. Van buiten de top 15 reden ze, met veel mooie inhaalmanoeuvres, terug naar voren. Verder dan plaats acht reikte de inhaalrace echter niet.

In tweede manche raakten Bax en Musset achterop door een val, waardoor Willensen bijna met een vinger in de neus naar de eerste plek kon rijden. De concurrenten presteerden over het geheel net iets beter, zodat een tweede plaats in het dagklassement het hoogst haalbare was. Het Lochemse team wil alle 7 ONK-wedstrijden van dit seizoen rijden. De volgende is op 19 maart in Varsseveld. De laatste wordt eind juni in Valkenswaard verreden.

Uitslag ONK Zijspancross in Lochem:
1 Etienne Bax/ Nicolas Musset 91 Pnt
2 Daniel Willemsen/Robbie Bax 83 Pnt
3 Jason v Daele/Ben vd Bogaert 80 Pnt
4 Julian Veldman/Jorrit vd Putten 79 Pnt
5 Kristof Santermans/Lauris Daiders 74 Pnt