Cursus ‘Ontspannen Zwangerschap’ in Lochem en Zutphen

0
(eigen foto)

LOCHEM/ZUTPHEN – Sinds maart geeft Hester Houweling uit Lochem de cursus Ontspannen Zwangerschap. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van yoga en mindfulness, maar ‘met beide voeten op de grond’, benadrukt de cursusleidster. Ze geeft de lessen op locaties in Lochem en Zutphen.

Passie
Hester Houweling woont samen met haar man en twee zoontjes Manu (3) en Milan (1,5) jaar in Lochem. ,,Deze nieuwe cursus is een passie die tot uiting is gekomen, namelijk om vrouwen te begeleiden tijdens hun zwangerschap”, zo zegt ze.

Positief
De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren dat bevallen iets positiefs is. Je kunt mee doen, ook als je klachten hebt, thuis of in het ziekenhuis wil bevallen of keizersnede zal krijgen. Hester zegt dat het gaat om rustige lessen die toegankelijk zijn voor iedereen. Ervaring met yoga of mindfulness is niet nodig. De lessen kunnen van beging tot eind van de zwangerschap worden gevolgd.

Loslaten
Er wordt aandacht besteed aan een goede houding. De vloeiende yogareeksen geven leren de deelnemrs om ‘echt los te laten’. Ook is er veel aandacht voor ademhalingsoefeningen die tijdens moeilijke momenten van de bevalling van pas komen. Er wordt gewerkt aan de angsten van de zwangere vrouw en geleerd hoe om te gaan met pijn.

Hypnobirthing
Verder is er de mogelijkheid om contact te maken met het ongeboren kindje door middel van visualisaties (hypnobirthing). Via ontspanningsoefeningen leert de cursist zich echt te ontspannen en gemakkelijk in slaap te vallen. Op die manier wordt veel vertrouwen opgebouwd en leer de deelneemster haar lichaam goed kennen.
Tips
Tenslotte zijn er nog de handige tips over zwangerschap en bevallen. Hester Houweing: ,,En wat ik belangrijk vind, er is veel persoonlijke aandacht en ruimte voor een kopje thee, een lach en een traan! Eigenlijk is alles voor een ontspannen bevalling samen gebundeld in één cursus: yoga, mindfulness, hypnobirthing en ademhalingstechnieken.”

Contact:

Belangstellenden kunnen een proefles meemaken. In Lochem is worden de lessen gegeven in Kinderdagverblijf Eigen-Wijs aan de Leichelweg. In Zutphen is dit het geval bij Kinderdagverblijf Het Kleurrijk aan de Rietbergstraat.

Klik HIER voor anmelding en meer informatie.

Vragen worden beantwoord via e-mail: hester@ontspannenzwangerschap.nl