Curator Tuunte Fashion zet in op doorstart

0
Het filiaal van Tuunte Fashion aan de Bierstraat in Lochem (foto: LochemsNieuws)
LOCHEM/WINTERSWIJK – Voor het deze week failliet verklaarde Tuunte Fashion hebben zich een aantal belangstellenden gemeld. Dat zegt curator Vincent Jongerius van Bax Advocaten uit Doetinchem tegen De Gelderlander. Volgens hem moet een eventuele doorstart wel snel tot stand komen.

Verlies
Tuunte – met onder meer een filiaal aan de Bierstraat in Lochem – vroeg dinsdag zelf het bankroet aan. Het modebedrijf maakte al vier jaar achtereen verlies en zat financieel al lang aan de grond. Met behulp van (een) financierder(s) kwam een transitie op gang en was er zelfs de ambitie om te groeien van 40 naar 70 winkels maar dat mislukte. De keten opende de afgelopen tijd nog wel een aantal nieuwe winkels onder de naam ‘Zusje van Tuunte’.

Informatie
Jongerius zet eerst alles op het verzamelen van zoveel mogelijk informatie over het bedrijf. Aan de hand daarvan kunnen overnamekandidaten een beslissing nemen. Een doorstart is ook voor het personeel de beste optie al is hun positie sterk afhankelijk van wat een nieuwe eigenaar met de keten wil doen.

Geldschieter
Naar verluidt heeft/hebben de geldschieter(s) hun handen van Tuunte afgetrokken waardoor het faillissement onafwendbaar werd. De curator onderzoekt nog of dat de werkelijke reden van het faillissement is. Formeel wordt het inzakken van de markt als reden genoemd. Directeur Louis van Andel zei eerder dat Tuunte te laat heeft ingespeeld op de veranderende markt. Online kopen en het feit dat winkelend publiek minder in kleinere plaatsen en meer in grotere steden is te vinden speelden het bedrijf parten. Tuunte zit juist relatief vaak in middelgrote steden en dorpen.