Home Nieuws Politiek/bestuur Coby Wiltink nieuwe fractievoorzitter CDA Lochem

Coby Wiltink nieuwe fractievoorzitter CDA Lochem

0
Coby Wiltink-Roeterdink (foto: CDA Lochem)

LOCHEM/ALMEN – Coby Wiltink-Roeterdink (54) is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Lochem. Ze nam al enige tijd de honneurs waar als waarnemend fractievoorzitter nadat voorganger Pieter Bas ter Maat vertrok. Dat gebeurde kort na de verkiezingen en nadat het CDA niet langer mocht meepraten over de vorming van een coalitie.

Coby Wiltink is benoemd tijdens de eerste strategiedag van haar partij na de verkiezingen van 21 maart. De keuze was unaniem. De nieuwe roergangster zit sinds 2014 in de gemeenteraad en is geboren en getogen in Gorssel, maar woont al ruim 30 jaar in Almen. Ze is getrouwd en moeder van 3 zoons.

Ervaring
In het dagelijks leven beheert ze de minicamping De Vetweide in Almen. Ze heeft veel bestuurlijke ervaring opgedaan als voorzitter of secretaris van uitlopende gremia, variërend van ouderraad tot ondernemersvereniging. Daardoor is ze voor veel inwoners van de gemeente een bekend gezicht.

Accenten verleggen
Over de koers van het CDA zegt Coby Wiltink zelf: ,,Tijdens de strategiedag op 25 mei hebben we de koers voor de komende vier jaar bepaald. Het roer gaat zeker niet radicaal om, maar ik wil wel andere accenten leggen. Zo willen we onze inwoners nog nadrukkelijker gaan betrekken bij het bepalen van onze standpunten. Daarnaast
wil ik zelf de nadruk leggen op onze volks-vertegenwoordigende rol en in de raad meer sturen op hoofdlijnen.”

Benaderbaar
Ze vervolgt: ,,Samen met de fractie wil ik werken aan een gemeente waar mensen elkaar weten te vinden en niet langs elkaar heen leven. Iedereen telt mee en wordt gestimuleerd om binnen zijn of haar mogelijkheden actief deel te nemen in de lokale samenleving. Ik ben nieuwsgierig naar wat er speelt en leeft in de samenleving. Daarom vind ik het ook belangrijk dat wij als fractie makkelijk benaderbaar zijn voor alle inwoners. Het is mijn voornemen om als fractie naar buiten gericht te zijn en de inbreng van de inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties naar binnen te halen. Samen met de fractieondersteuners staat er een sterk team waarmee we de komende vier jaar nadrukkelijk onze stem in de gemeenteraad zullen laten horen”