Campina Open Boerderijdagen op 2e Pinksterdag

0
De familie Bos van Erve Het Kampink. Op 2e Pinksterdag doen ze mee aan de Campina Open Boerderijdag (eigen foto)

EPSE/GEESTEREN – Op 2e Pinksterdag wordt de Campina Open Boerderijdag gehouden. In de gemeente Lochem zijn geen deelnmers, maar vlakbij Epse en in Geesteren zijn wel 2 deelnemende boerderijen te vinden. Het gaat om Erve Het Kampink in de gemeente Deventer en melkveebedrijf Baneman van de familie Krukerink in Geesteren.

Overigens werd ook op vrijdag 31 mei al een open boerderijdag gehouden.

Hele gezin

Op de boerderij Erve Het Kampink, het melkveebedrijf van de familie Bos, is voor het hele gezin van alles te doen: je kunt er het boerenleven ervaren en meer leren over de koeien, over melk en de natuur. Ook zijn er voor kinderen van alle leeftijden verschillende sport- en spelactiviteiten.

Dit jaar zijn er ook nieuwe spellen, zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Deelnemende kinderen kunnen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen.

Zuivelbar

Daarnaast kunnen bezoekers verschillende Campina-producten (blind) proeven in de zuivelbar. Erve Het Kampink is open van 10.00 tot 16.00 uur, de toegang is gratis. De boerderij heeft een eigen Facebookpagina. of op onze eigen Facebookpagina. Het adres is: Rodijksweg 13 in Deventer

Gelselaar

Aan de Kulsdom 10 bij Geesteren is het bedrijf van de familie Krukerink te vinden. Dan hebben we het over boer Gerbert, boerin Linda en de kinderen Tristan, Rutger, Marit, Wim en Riek. Het melkveebedrijf Baneman is al vele generaties doorgegeven van vader op zoon of dochter.

Duurzaam

Vroeger was het een typisch Achterhoekse boerderij met naast koeien ook varkens. Tien jaar geleden is de familie zich volledig gaan richten op de melkveehouderij en dat zo duurzaam mogelijk. Dit streeft de familie na door een optimale verzorging van de 160 koeien en een goede omgang met de grond die ze bewerken. Bovendien wekt de familie hun eigen stroom door middel van 273 zonnepanelen.

de Keikamp

Het leukste aan het werk als Campina-veehouder is volgens de familie het omgaan met dieren, gewassen en seizoenen. Basisschool de Keikamp uit Geesteren zorgt voor overheerlijke pannenkoeken tijdens de open dag.

Kijk voor meer informatie en alle deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen