‘Brievenbus voor de hemel’ vanaf zondag op begraafplaats

0

LOCHEM – In het kader van Levende Namen 2021 staat vanaf zondag (31/10) de ‘Brievenbus voor de hemel’ op de Nieuwe Begraafplaats aan de Zutphenseweg. Nabestaanden kunnen een brief schrijven aan een overleden dierbare en deze dan in de oude Engelse brievenbus deponeren.

Bedenkster Anita Meinema post zondag om 16.00 uur als eerste een brief en daarna heeft iedereen die mogelijkheid. De brieven of tekeningen zijn wel of niet voorzien van een naam: de keus is aan de schrijver. Iedereen is welkom om zondamiddag aanwezig te zijn.

Stichting Levende Namen draagt zorg voor de inhoud en leegt de bus regelmatig. Alles wordt ongeopend bewaard tot de volgende gedachtenisbijeenkomst. Met een ritueel zullen de enveloppen, brieven en tekeningen aan het vuur toevertrouwd worden. De eerste keer zal dit jaar op zondag 28 november om 16.00 uur zijn. Ook dan is iedereen welkom.

Meer informatie: www.levendenamen.nl

Hieronder de letterlijke oproep:

Anita Meinema (foto: Stichting Levende Namen)

EEN BRIEF VERTROOST
WAT HET HART ONTROERT
EN DE ZIEL VERLICHT
Anita Meinema

Die brief kan een speciale boodschap aan uw geliefde zijn, of “gewoon iets vertellen” zijn.
Die brief kan een kindertekening zijn voor opa of zusje of poes of hond.

Die brief kan ook een ander afscheid, een onvervulde wens of een niet uitgekomen verwachting inhouden.

Het opschrijven of tekenen van die woorden kan troost bieden en helpen met het verwerken van uw verlies. Daarom bieden wij u de mogelijkheid deze boodschap of brief te posten in onze speciale brievenbus. Anoniem of met uw naam, wat u prettig vindt.