Bouw NyeMarkt op stoom [video]

0

LOCHEM – De bouw van de NyeMarkt is flink op stoom gekomen. De bouwplaats neemt een flink gedeelte van de Markt in beslag. Dat is nodig om alle materialen kwijt te kunnen en om ruimte te bieden aan groot materieel dat af en toe wordt ingezet.

De video boven dit artikel laat het beoogde eindresultaat in vogelvlucht zien…

Projectontwikkelaar NyStaete Group uit Oldenzaal trakteerde woensdag, tijdens de weekmarkt, op glühwein en oliebollen. Daar kwamen buurtbewoners op af, maar ook mensen die belangstelling hebben voor één van de 16 appartementen die de voormalige Rabobank gaat omvatten.

Tevreden
Eric Nijkamp van de NyStaete Group zegt tevreden te zijn over de belangstelling. ,,Met 6 gegadigden hebben we een voorlopig contract getekend en we zijn met andere nog volop in gesprek.” Nijkamp vertelde ook dat hij veelbelovende gesprekken voert met een partij die belangstelling heeft voor de grootste commerciële ruimte op de begane grond. Die ruimte komt grofweg overeen met de grote hal van de voormalige Rabobank.

lees verder onder de foto…

De projectontwikkelaar trakteerde woensdag op glühwein en oliebollen (foto: LochemsNieuws)

 Rabobank
Mochten die gesprekken tot succes leiden, dan is de begane grond vol. Het rechter gedeelte (voor de kijker) wordt nu als eerste aangepakt door de aannemer. De Rabobank wil daar in april van het komende jaar een advieskantoor openen. Verder keert Van Boxtel Hoorwinkel terug en op de hoek van de Walderstraat en de Brouwhuissteeg komt 150 vierkante meter beschikbaar voor Argo GGZ, dat daar tegenover al gevestigd is.

Het pand wordt qua metselwerk vergelijkbaar met het gebouw dat haaks op de oude Rabobank staat. Net als de Brouwershof wordt er voegloos gemetseld en komen er verschillende kleuren en gevelelementen, zodat het een een aantal afzonderlijke panden lijkt. Het geheel krijgt energielabel A.

Oplevering
De oplevering van de appartementen wordt verwacht in november of december van het komende jaar. (De opleveringsdatum in de video bij dit bericht is dus niet meer van toepassing.)

Meer informatie via: www.nyemarkt.nl

Of bij de makelaars ThomaPost en Makkinga, De Haan, Schippers