Home Lifestyle Wonen Appartementen NyeMarkt krijgen vorm

Appartementen NyeMarkt krijgen vorm

0
Een van de (grotere) appartementen in de NyeMarkt (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Tijdens de symbolische viering van het bereiken van het hoogste punt van de NyeMarkt op de Markt in Lochem werden bezoekers in de gelegenheid gesteld het verbouwde pand van binnen te kijken. Klaar is het nog allerminst maar de appartementen krijgen langzaam vorm. De oplevering schuift overigens een paar weken door.

(aan dit bericht worden zaterdag meer foto’s toegevoegd)

Kleine vertraging

Kopers, potentiële kopers, buren en andere belangstellenden konden een kijkje nemen. Directeur Eric Nijkamp van projectontwikkelaar NyStaete Group uit Oldenzaal vertelde dat het werk gestaag vordert maar dat een paar tegenvallers voor wat vertraging zorgt. Maar dat blijft binnen de perken. In plaats van december wordt de oplevering van de appartementen nu eind januari of begin februari verwacht.

Commerciële ruimten

In een toelichting zei Nijkamp: ,,In een bestaand pand is het altijd afwachten wat je tegenkomt. Dat maakt plannen iets lastiger. De commerciële ruimten op de begane grond worden wel volgens schema opgeleverd.” De verwachting is dat Van Boxtel Hoorwinkel en Argo GGZ al begin volgend jaar aan de slag gaan in het pand. De apotheek kan dan beginnen met de verbouwing. De opening daarvan wordt rond juni verwacht.

Variatie

Nijkamp toonde zich tevreden over hoe het er uit gaat zien. ,,Het mooie van het verbouwen van een bestaand pand is dat elk appartement er anders uit ziet.” Vorm en afmeting zijn inderdaad zeer divers. Eric Nijkamp zei in zijn toespraak dat hij zich qua voorgevel heeft laten inspireren door het naastgelegen complex Brouwershof. Het metselwerk lijkt daar sterk op.

Er is nog een aantal van de in totaal 16 appartementen te koop. Ze worden verkocht via de makelaars Thoma Post en Makkinga, De Haan, Schippers. Zie ook: www.nyemarkt.nl

Een badkamer in wording in de NyeMarkt (foto: LochemsNieuws)