BonAparte is Hotel van ‘t Jaar

0
Het team van BonAparte. Tweede van links staat eigenaar-directeur Harm Oosting (foto: LochemNieuws)

LOCHEM/BARCHEM – Hotel BonAparte is Hotel van het Jaar. Vorig jaar werd het boetiekhotel aan de Lochemseweg al uitgeroepen tot beste van Gelderland. Dat gaf recht op deelname aan de landelijke titelstrijd. Die werd met overmacht gewonnen. Eigenaar Harm Oosting denkt dat de Achterhoekse gastvrijheid de doorslag heeft gegeven.

De award is verleend door de vakjury van Nederlandse Horecaprijzen en gebaseerd op onder meer klantenreviews en een online stemronde. De jury heeft het hotel ook bezocht maar bleef daarbij onopgemerkt. De mystery visit moet naar tevredenheid zijn verlopen want BonAparte werd uitgeroepen tot beste van het land.

Gastvrijheid

Harm Oosting meldt dat onder andere de coronamaatregelen in het hotel werden geroemd. “En verder denk ik dat het vooral is te danken aan onze Achterhoekse gastvrijheid en mentaliteit. Persoonlijke aandacht voor de gast, onze service. Minder hectiek en meer rust dan elders in het land”, zo zegt hij.

Oosting hoort vaak van gasten dat ze de rust waarderen. En de ligging van het hotel biedt veel mogelijkheden voor fietsers en wandelaars. De dit jaar officieel geopende mountainbikeroute die in Barchem begint wordt ook door veel mensen genoemd als motief om naar de regio te komen. Mountainbikers worden aangetrokken door het uitdagende parcours met het nodige klim- en afdaalwerk.

Opsteker

Harm Oosting ziet de award als een extra opsteker in een somber jaar. BonAparte mag als hotel nog wel open zijn maar draait naar schatting op zo’n 60% van de normale capaciteit. Hotelgasten zijn welkom maar speciale evenementen, recepties en dergelijke zijn niet mogelijk.

BonAparte mag volgend jaar niet opnieuw meedoen aan de landelijke krachtmeting. Wel kan het zich via de provinciale strijd weer proberen te plaatsen voor het jaar daarop.