Politie houdt niet-betalende ‘kostganger’ aan

0
Foto ter illustratie (bron: politie)

LOCHEM/BARCHEM – De politie heeft dinsdag een 45-jarige man aangehouden zonder vast woon- of verblijfplaats. Hij wordt verdacht van oplichting en flessentrekkerij. De man logeerde de afgelopen tijd in meerdere horecabedrijven zonder te betalen. Vermoedelijk gaat het om dezelfde man die 2 weken geleden werd opgepakt voor een dergelijk vergrijp bij hotel BonAparte tussen Lochem en Barchem.

Meerdere zaken
Volgens de politie heeft de verdachte in de afgelopen tijd meerdere bedrijven in de Achterhoek benadeeld. Hij maakte soms gebruik van een valse naam maar zou ook wel eens zijn echte naam hebben gebruikt. Hij verbleef meestal meerdere dagen in een hotel om er te overnachten en te eten en drinken. Hij verdween daarna zonder te betalen.

Zes aangiften
Het is ook voorgekomen dat hij een deel van de rekening betaalde om de indruk te wekken dat het wel goed zat met zijn ‘kredietwaardigheid’. De politie kreeg in de afgelopen weken zes aangiften binnen uit de Achterhoek. Om welke plaatsen het gaat is niet bekend gemaakt.

Aanhoudingen
De man is al meerdere keren aangehouden – onder meer na zijn vertrek uit hotel BonApart – maar werd telkens na verhoor heengezonden. Ook nu is hij weer in vrijheid gesteld met een dagvaarding op zak. 

Advies
De politie adviseert hoteliers om de identiteitsgegevens van een klant te controleren. Het advies is ook om vooraf afspraken te maken over de betaling en ervoor te waken dat de rekening hoog oploopt. Een klant kan ook worden gevraagd om vooraf te betalen voor de geboekte overnachtingen.