Hotelgast BonAparte neemt de benen zonder betalen

0
Hotel BonAparte.

BARCHEM/LOCHEM – Een gast van boetiekhotel BonAparte tussen Lochem en Barchem heeft zondag (19/2) de benen genomen toen hem werd gevraagd een aanbetaling te doen op de flink oplopende rekening. Daarop pakte de man zijn bagage en verdween over een schutting bij het hotel.

Valse naam
De man had een reservering via internet gedaan en daarbij een valse naam gebruikt, zo blijkt achteraf. Hij verbleef al enkele dagen in het hotel en maakte grif gebruik van de diensten. Zo schoof hij aan bij ontbijt, lunch en diner. Toen de betaling ter sprake kwam vond de ‘gast’ dat het tijd werd te vertrekken.

Achtervolging
Het personeel van BonAparte zette de achtervolging in en troffen hem aan op de Veenweg. Volgens de politie is geprobeerd met de man in gesprek te gaan maar hij wilde nergens aan meewerken. Toen de ingeschakelde politie in actie kwam werd al snel duidelijk dat de naam op zijn ID-bewijs niet overeen kwam met de naam die hij bij de hotelreservering had opgegeven. Daarop werd hij aangehouden.

Ingesloten
Controle wees uit dat het niet de eerste keer was dat de verdachte de truc toepaste. Na te zijn voorgeleid aan hulpofficier van Justitie is hij ingesloten in het cellencomplex in Doetinchem.