Bomvolle kerk voor Harmonika Messe in Lochem

0
De kerk zat bomvol voor de Harmonika Messe (Foto: Jon Florijn)

LOCHEM – De Harmonika Messe die zondag (22/4) werd opgevoerd in de Katholieke Kerk in Lochem is een groot succes geworden. De kerk zat bomvol en na afloop waren er veel lovende woorden voor het (Nederlandse) Harmonica-orkest en het Oostenrijkse koor met de eigen muzikale begeleiding.

De harmonicamuziek was ingebed in een ‘gewone’ mis en nam de plaats van het orgel in. De Oostenrijkse pastoor Robert Schneeflock en emeritus pastoor Fons Zandbelt van de S. Jozefparochie gingen samen voor.

Prachtige dagen
Initiatiefneemster en dirigente Dinie Zweverink blikt terug: ,,Het waren prachtige dagen met de Oostenrijkers met super weer. Nadat de bus donderdagavond was gearriveerd en de gasten waren ondergebracht bij hotel Hof van Gelre bezochten we vrijdagmiddag  het klompenmuseum in Goor.”

Sommige Oostenrijkers besloten dat ze zelf een paar ‘holzschuhe’ als souvenir wilden meenemen. Die werden gekocht bij de Welkoop in Laren.  Vrijdag werd de Messe gerepeteerd in de kerk aan de Nieuweweg.

Lees verder onder de fotogalerij…

Giethoorn
Zaterdag om 10 uur vertrok het gezelschap richting Giethoorn voor een boottocht, nog een museumbezoek en een koffietafel. De bus reed vervolgens de bollenroute door de Noordoostpolder. Ook was er nog tijd voor bezoek aan Urk. Zaterdagavond was er een ‘gemütliche abend’ in Lochem.

Zondagochtend was er dan de langverwachte mis met na afloop koffie voor de bezoekers en wijn en brood voor de muzikanten. Dat laatste is traditie in Oostenrijk.

Zwiepse Molen
De zondag werd verder besteed aan een wandeling die via de Vijverhof, het Lindelaantje en de Cloese over de Lochemse Berg naar de Zwiepse Molen leidde. Daar werd nog weer volop muziek gemaakt. ‘s Avonds was er een buffet bij het Hof van Gelre, met een gastoptreden van de Hoolter Daansers. Een aantal Oostenrijkse gasten danste mee en daarbij kwamen de nieuwe klompen goed van pas.

Stroopwafels
Dinie Zweverink meldt ook nog dat de Oostenrijkers, in de weinige vrije tijd die over bleef, de nagenoeg hele voorraad stroopwafels van Lidl hebben opgekocht. Voor op de terugreis op maandag en voor thuis.

Meer foto’s
De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door (en overgenomen met toestemming van) Jon Florijn. Op zijn eigen Facebook staan er nog meer.