Bijzonder concert in de ‘Kathedraal van Ampsen’

0
'Kathedraal van Ampsen'

LOCHEM – De Stichting Dag Lochem biedt op zondag 15 september een bijzonder concert in wat bekend staat als de ‘Kathedraal van Ampsen’. In de lange laan tegenover de ingang van kasteel Ampsen heeft de natuur een ‘concertzaal’ geschapen, inclusief bijzondere akoestiek. Stefan Potman speelt onder meer composities van Bach, Piazolla en Pachelbell op accordeon.

Idee

Het is idee komt van natuur- en vogelliefhebber Hans van Hoorn die regelmatig rondstruint in Ampsen en omgeving. Zijn vrouw Margreet is bestuurslid van de Stichting Dag Lochem, dus de lijnen waren kort.

Extra dimensie

Het is de bedoeling dat tijdens het concert de duisternis invalt, waardoor een extra dimensie wordt toegevoegd aan de beleving. Na afloop wordt kan voor de poorten van kasteel Ampsen worden nagepraat onder het genot van een drankje

Stefan Potman

Stefan Potman, geboren en getogen in Laren, studeerde in 2011 af aan het conservatorium van Enschede. Daar studeerde hij klassiek accordeon bij Egbert Spelde. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij Friedrich Lips, Claudio Jaccomucci, Luciano Biondini en Claudia Buder.

In de afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgedaan als uitvoerend en docerend musicus. Naast het geven van accordeon-, piano- en keyboardlessen is hij sinds 2013 organist van de Protestantse kerk in Laren.

Repertoire

Tijdens het ongeveer 60 minuten durende concert in de ‘Kathedraal van Ampsen’ voert Stefan Potman de volgende werken uit:

  • Russisches Wiegenlied  –  Helmut Barbe  (1927)
  • Suite opus 166  –  Alan Hovhannes  (1911-2000)
  • Chiquelin de Bachin – Astor Piazzolla (1921-1992)
  • Canon in D – Johann Pachelbell – (1653-1706)
  • The Abbes – Andy Cutting (1969)

Andy Cutting is een Engelse componist en muzikant die traditionele folkmuziek speelt op trekharmonica.

Slecht weer

Het concert, dat om 20.00 uur begint, wordt afgeblazen als slecht weer dreigt. In dat geval wordt exact een week later – op zondag 22 september – een nieuwe poging gedaan. Of het op de 15e al dan niet doorgaat wordt uiterlijk op zaterdag 14 september om 12.00 uur bekend gemaakt via de website van de Stichting Dag Lochem. Een onverhoopte afgelasting wordt ook op LochemsNieuws vermeld.

Kaarten

Er zijn zitplaatsen beschikbaar. Kaarten zijn te koop ban Boekhandel Lovink aan de Markt in Lochem en kosten 10 euro per stuk. 

(bron: www.daglochem.nl)