Bibliotheek Gorssel vanaf 5 december weer open

0
De Bibliotheek Gorssel is gevestigd in Den Oldenhof (foto: Bibliotheek Gorssel/PR)

GORSSEL – De Bibliotheek Gorssel gaat op 5 december weer open, na een grondige interne facelift. De Gorsselse bieb is de eerste van de Graafschap Bibliotheken die is ingericht volgens een nieuwste inrichtingsconcept. Wethouder Wendy Goodin verricht de opening.

“Veel inwoners van Gorssel en omgeving weten ons te vinden in gebouw Den Oldenhof aan de Hoofdstraat in Gorssel,” zegt Barbara Deuss van de Bibliotheek. “We zitten hier inmiddels zo’n tien jaar en een gedeelte van het interieur was toe aan vervanging. Dat was een mooie gelegenheid om de Bibliotheek in te richten volgens een nieuw bibliotheekconcept: de bibliotheek van lezen, leren, ontdekken en ontmoeten.”

Iedereen is vanaf 5 december welkom om de nieuwe bibliotheek straks te komen bewonderen. De bibliotheek is een plek voor jong en oud waar je terecht kunt voor tal van activiteiten. Daarom loopt de bezoeker bij binnenkomst niet meer meteen tegen een boekenkast aan, maar ziet een ontmoetingsplek die uitnodigt om even plaats te nemen voor bijvoorbeeld een gesprek of een werk- of studiemoment.