Lezing over de grutto in bieb Gorssel

0
Bioloog en ecoloog Albert Beintema (foto: PR)

GORSSEL – Albert Beintema houdt op donderdagavond 6 april een lezing over de grutto in de bibliotheek in Gorssel. Deze weidevogel werd in 2015 uitgeroepen tot Vogel des Vaderlands. 

De cover van het boek De Grutto van Albert Beintema (foto: PR)

Best natuurboek
Bioloog en ecoloog Beintema schreef een gedetailleerde biografie over de grutto, die eind vorig jaar verscheen bij Atlas Contact. Voor dit boek ontving hij de Jan Wolkers Prijs 2016 voor het beste Nederlandse natuurboek.

Bijzonder
Hij beschrijft hoe grutto’s hun jongen grootbrengen en hoe ze op spectaculaire wijze naar Afrika trekken. Beintema laat verder zien hoe bijzonder deze vogel is en hoe belangrijk hij is als symbool voor de natuur en het cultureel erfgoed.

Verdwenen
Het gaat niet zo goed met de grutto. Het boerenland is zodanig veranderd dat grutto’s er niet meer kunnen leven. In veertig jaar tijd is twee derde van de grutto’s uit Nederland verdwenen.

Info
De lezing door Albert Beintema is op donderdag 6 april van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Gorssel aan de Hoofdstraat 45. Kaarten à € 7,50 zijn daar te koop. Reserveren wordt aanbevolen, gezien de verwachte belangstelling. De bibliotheek is telefonisch bereikbaar via nummer: 0575-492045.