Aviko-CEO Chris Deen maakt overstap naar ForFarmers

0
De fabrieken van ForFarmers en Reudink Biologische Voerders aan het Twentekanaal in Lochem (Archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Chris Deen (55) wordt de nieuwe chief executive officer (CEO) van ForFarmers. Hij vervult nu nog diezelfde functie bij aardappelverwerker Aviko in Steenderen. Hij is voorgedragen door de raad van commissarissen van ForFarmers. De benoeming moet worden bekrachtigd door een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die naar verwachting in juni wordt gehouden.

Deen volgt per 1 juli Yoram Knoop op, die in november bekend maakte te zullen stoppen. Knoop was CEO sinds 2014. Chris Deen heeft bedrijfseconomie en informatiemanagement gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is bovendien registeraccountant. Hij begon zijn loopbaan in 1991 bij EY als accountant en stapte in 1996 over naar Sara Lee/Douwe Egberts. Daar bekleedde hij tot 2010 verschillende functies, waaronder chief financial officer (CFO) van Douwe Egberts Coffee Systems in Nederland en Algemeen Directeur van Sara Lee International Foodservice Iberia (Barcelona, Spanje).

Carrière

Bij Bakkersland, indertijd de grootste bakkerijproducent in Nederland, vervulde Chris Deen tussen 2012 en 2016 eerst de CFO- en vervolgens de CEO-positie. Voorafgaand aan zijn tijd bij Aviko, was hij chief operating officer (COO) en Integratie Directeur van Euroma, een producent van producten op basis van kruiden en specerijen. Deen trad begin 2020 aan als CEO van Aviko.

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de raad van commissarissen van ForFarmers: “We zijn verheugd dat we Chris Deen kunnen voordragen als CEO. Zijn brede, internationale ervaring in de voedingssector wordt gekenmerkt door het tot stand brengen van succesvolle veranderingstrajecten bij leidende bedrijven in snel veranderende en uitdagende marktomstandigheden. Hij heeft een innemend en besluitvaardig karakter. Wij zijn van mening dat hij goed past bij de andere leden van de raad van bestuur en het executive team en dat hij de eigenschappen en ervaring heeft, om de ontwikkeling van ForFarmers positief te beïnvloeden.”

Knoop vertrekt

Yoram Knoop legt zijn functie vandaag (donderdag 14 april) neer. Tot 1 juli neemt CFO Roeland Tjebbes ook de CEO-taken bij ForFarmers op zich. Het Lochemse veevoederconcern kondigde eerder aan dat het de uitkomst van een evaluatie van de strategie bekend zal maken na het aantreden van de nieuwe CEO. Die moet dan leiding geven aan eventuele wijziging van strategie.