Allemaal1.tv begint 2021 met fitness, schaapsherder en meer

0
Schaapsherder Harry Jansen is te gast bij Allemaal1.tv (foto: Jorrit van de Kolk)

LOCHEM/GORSSEL – Allemaal1.tv, het lokale televisiekanaal van de gemeente Lochem, trapt 2021 donderdagavond af met veel gasten en onderwerpen. Zo zijn er een schaapsherder, een biologische boer, een dichter, vloggende jongeren, ergotherapeuten en dj Bjerne, die een mix maakt van hits van het afgelopen jaar.

Wethouder Henk van Zeijts vertelt onder meer over het biodiversiteitsplan dat maandagavond door de gemeenteraad wordt behandeld. Dat sluit goed aan bij de gast in de rubriek Waan van de Dag. Dat is Arjen van Buuren die nu bijna twee jaar de boerderij en de landbouwgrond op landgoed De Velhorst van Natuurmonumenten pacht. Ook daar ligt het accent op biodiversiteit. Veel mensen verwachten volgens Van Buuren vooral Ot & Sien taferelen als ze aan biologische boeren denken. De werkelijkheid is anders. Hightech en innovaties zijn enkele trefwoorden.

Bewegen

De jonge ondernemer Floris Dinkelman komt vertellen over zijn sportschool FloFit in Barchem en hoe hij in coronatijd zowel kinderen als volwassenen in beweging houdt. Hij laat ook een aantal voorbeelden zijn van oefeningen die gemakkelijk thuis gedaan kunnen worden.

Uit Eefde komt Berry de Weerd om te vertellen wat deze tijd met de activiteiten van Het Hart heeft gedaan. Het dorpshuis ondervindt de beperkingen aan den lijve. En ook in deze uitzending komt Wout Klein weer praten over het Historische Genootschap en vertoont hij opnieuw oude beelden van Lochem.

Schaapsherder

In de vaste rubriek ‘Op de bank met…’ ontvangt Gerda Greutink dit keer schaapsherder Harry Jansen. Zijn twee honden vinden de bank overigens ook reuze interessant. Wat beweegt iemand om schaapsherder te worden en hoe ziet het leven er dan uit?

Bjorna Gras en Marga van Outheusden van Ergotherapie Totaal gaat het over kinderen met sensomotorische prikkelverwerking. Overgevoelige kinderen zijn vaak snel afgeleid en dat is onder meer op school wel eens lastig. Voor hen heeft corona ook positieve kansen. Als ze niet naar school hoeven zijn er immers minder prikkels.

Dick van Welzen vertelt presentatrice Anke Tragter over de door hem opgezette gedichtenwedstijd in Gorssel. Hij is niet meer de jongste maar praten kan als de beste. En de jonge broer en zus Annabel en Oole Greeve leggen uit hoe zij deze tijd ervaren.

Nieuwjaarswensen en prijsvraag

Aan het slot van de uitzending wordt een compilatie van nieuwjaarswensen van organisaties en verenigingen uit de hele gemeente vertoond. Deze ‘video-selfies’ zijn het gevolg van een eerdere oproep van burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve. Onder de inzendingen zat er overigens eentje die de redactie van Allemaal1.tv niet helemaal vertrouwt. Wie helpt de inzender met een wel erg rare naam te ontmaskeren maakt kans op een gefilmd portret, gemaakt door het team van allemaal1.tv.

Deze uitzending is vanaf donderdagavond half zeven te zien via het YouTube-kanaal van Allemaal1.tv en daar uiteraard op elk gewenst moment terug te kijken. Ook de eerdere uitzendingen zijn daar nog te zien.