Albert Heijn gestart met uitbreiding winkel

0
De ingang van AH ging letterlijke het hoekje om. Aanleiding is de start van bouwwerkzaamheden (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Albert Heijn is begonnen met de uitbreiding van de winkel. De parkeerplaats is afgezet met hekken en de bestrating is daar al verwijderd. De ingang van de winkel is letterlijk ‘het hoekje omgegaan’.

De winkel breidt uit richting de parkeerplaats en wordt daardoor flink groter. Tussen de supermarkt en de Prins Bernhard weg blijft alleen nog een groenstrook over. Klanten moeten voortaan gebruik maken van de openbare parkeerplaatsen op het Graafschapterrein.

Graafschapterrein

Ook dat gaat binnenkort flink op de schop. Daarbij worden de parkeerplaatsen anders ingedeeld en worden de ambulante handelaren, de milieustraat en de bushalte verplaatst. De Prins Bernhard krijgt een andere profiel en wordt hierdoor vriendelijker voor voetgangers en fietsers. Een deel van de parkeerplaats van Lidl wordt eveneens openbaar, terwijl een kleiner deel exclusief bestemd is voor bezoekers van de Goossens Tweewielers, als dit bedrijf het Lidl-pand betrekt.

Parkeersituatie

Ook met de bouw van een nieuw en groter filiaal van Lidl is een start gemaakt aan de Julianaweg. Hiertoe is parkeerterrein De Cirkel voor langere tijd niet bruikbaar. De afsluiting van de parkeerplaatsen bij Albert Heijn liet zich dinsdagmiddag al voelen op het Graafschapterrein, dat helemaal vol stond.

De gemeente Lochem werkt aan een publicatie over alle geplande werkzaamheden en wat dit voor gevolgen heeft voor de parkeersituatie in en rond het centrum. De plannen zijn allemaal gedeeltelijk met elkaar verweven.