Home Lifestyle Consument Achterhoekse tankstations het goedkoopst, aber…

Achterhoekse tankstations het goedkoopst, aber…

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)
LOCHEM/RUURLO – Het is best leuk nieuws dat we in de Achterhoeks de twee goedkoopste tankstations van Nederland hebben. MultiTankcard zocht dat uit. Tango in Groenlo en Total Kanters in Ruurlo bieden de laagste brandstofprijzen. Maar… veel Achterhoekers weten ook dat je even verderop, over de Duitse grens, nog eens tot zo’n 20 cent kunt besparen ten opzichte van de laagste prijs hier. Of een rit loont hangt af van de omstandigheden.
Op dit moment (27 december) kost een liter Euro95 bij de genoemde tankstations – en overigens ook bij Tango in Borculo – 1,57 euro. Wie bij Groenlo, Winsterswijk, Haaksbergen of Aalten de grens over wipt treft daar prijzen van meest rond de 1,40 euro, met uitschieters naar 1,35. En wie Super E10 tankt (met 10% ethanol) bespaart nog 1 á 2 cent extra.
Lust mijn auto E10?
De meeste auto’s rijden probleemloos op Super E10 uit de Duitse pomp en stoten daarmee ook nog eens minder CO2 uit. Wie twijfelt kan zijn auto-merk en -type invoeren op DEZE website en de check doen.

Loont omrijden?

Voor veel Achterhoekers lonen de extra kilometers naar een Duitse pomp niet echt. Tenminste niet als je er speciaal voor gaat rijden. Maar als je simpelweg in de buurt komt loont een ritje over de grens wel degelijk. En helemaal als je dit combineert met inkopen doen. In grote Duitse supermarkten zijn veel dagelijkse boodschappen voordeliger dan bij ons, al geldt dat niet voor alle producten. Koffie en chips bijvoorbeeld zijn duurder in Duitsland. Maar frisdrank van bekende merken is er bijvoorbeeld heel erg veel goedkoper. Dat geldt ook voor alcoholische dranken.

Slim Tanken Award

MultiTankcard reikte de Slim Tanken Award 2019 uit aan Kanters in Ruurlo en Tango in Groenlo. Veel inwoners van de gemeente Lochem kennen Kanters al lang als ‘goedkoop’ adres. Het Ruurlose station is ook nog eens het enige bemande tankstation in de Top-10 van de goedkoopste adressen in Nederland. Elders scheelt het gemiddeld zo’n 6 cent als er geen personeel aan te pas komt.

LochemsNieuws tips

  • Als je regelmatig in Duitsland bent kun je via DEZE website de brandstofprijzen checken. Een alternatief is DEZE site. Een handige app voor onderweg is in de appstores te vinden door Clever-Tanken in te tikken.
  • In Rhede, bij Bocholt, heeft de supermarkt Real een eigen tankstation. Daar zijn de prijzen vaak het laagst. Dat geldt ook voor Real in Wesel, maar dat is wat verder weg. De Real supermarkt in Bocholt heeft geen eigen tankstation maar is wel een veel door Nederlanders bezochte winkel met een enorm assortiment. (Website Real)
  • In bijna alle grensplaatsen van enige omvang bevindt zich wel een gunstige Aldi en/of Lidl. Een bekende prijsvechter is verder Penny Markt. Edeka en Rewe zijn winkels met meer service maar daardoor ook wat hogere prijzen.
  • De prijs van diesel was decennialang in Nederland lager dan in Duitsland. De laatste jaren is dit meestal net andersom maar de verschillen zijn te klein om voor om te rijden. Vergelijking (27 december): Bij Kanters kost een liter diesel 1,29 euro. In Bocholt ligt dit tussen de 1,25 tot 1,30 euro.
  • Afstanden vanaf de kern Lochem: Bocholt 45 km, Rhede 50 km, Vreden 38 km, Ahaus 48 km en Nordhorn 68 km.
  • In Duitsland veranderen de prijzen aan de pomp vaak meerdere keren per dag. Soms met wel 3 cent per liter per aanpassing. Dat maakt het gebruik van appjes en websites met brandstofprijzen lastiger. Check de prijzen dus liefst vlak voordat je daadwerkelijk gaat tanken.