´Achterhoek FM eind augustus weer in de lucht´

0
De oproep van Achterhoek FM om te doneren.

LOCHEM – Achterhoek FM, de lokale omroep voor de gemeente Lochem, gaat vanaf 28 augustus weer uitzenden. Dat is te lezen op de website van de zender.

Uit de melding blijkt dat er in de persoon van Arris Kramer een interim-voorzitter is gevonden en dat donaties voor voldoende budget zorgden om een herstart te maken. Verder is te lezen dat de omroep nu 28 vrijwillige medewerkers telt.

Duidelijk is ook dat de financiële middelen nog beperkt zijn en dat meer geld nodig is om verder te kunnen. Dus worden liefhebbers uitgenodigd om meer te doneren. Ook adverteerders zijn van harte welkom.

Subsidie
Achterhoek FM staakte de uitzendingen begin juni nadat de gemeenteraad van Lochem een streep zette door een verzoek om extra subsidie bovenop de 9000 euro die de gemeente jaarlijks bijdraagt. De raad had geen vertrouwen in de wijze waarop de zender wilde proberen de inkomsten te verhogen. Er was toen ook sprake van een mogelijke gang naar de rechter om de extra subsidie af te dwingen. Onbekend is op dit pad nog bewandeld wordt.

De roep om extra bijdragen van luisteraars is ook terug te vinden op de Facebookpagina van de zender.