Aanleg glasvezel buitengebied van start

0
Wethouder Bert Groot Wesseldijk graaft de eerste meters voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied (foto: Henk Eertink)

LOCHEM – De victorie begint in Exel. Althans als het gaat om glasvezel voor het buitengebied van de gemeente Lochem. Bij Brasserie De Mölle werd woensdagmiddag het startsein gegeven voor de aanleg. Uiterlijk eind januari 2019 moet snel internet voor iedereen in de gemeente bereikbaar zijn.

Wethouder Bert Groot Wesseldijk van de gemeente Lochem en Dik Wessels van Digitale Stad tekenden een convenant waarin de samenwerking is vastgelegd. De wethouder groef vervolgens met een graafmachine de eerste meters van de sleuf voor de glasvezelkabel. Bewoners en vertegenwoordigers van aannemer Selecta en Digitale Stad keken toe.

Trots
Groot Wesseldijk: ,,De afgelopen periode is glasvezel het onderwerp van de dag geweest en was het de vraag of de buitengebieden van Lochem en Zutphen glasvezel zou krijgen. Ik ben dan ook ontzettend trots dat de aanleg nu is begonnen. Met de komst van dit glasvezelnetwerk zijn inwoners van het buitengebied klaar voor nu en de toekomst.”

Boren en graven
Het werk begint aanstaande maandag. De kabel wordt aangelegd door boringen langs de openbare weg en kleine graafwerkzaamheden op het erf van aanliggende percelen. Digitale
Stad belooft haar uiterste best te doen om overlast tot een minimum te beperken. Als er ’s ochtends wordt gegraven, probeert het bedrijf voor het einde van de middag de straat, stoep of erf weer dicht te maken. Lukt dat niet, dan wordt er voor gezorgd dat woningen bereikbaar blijven.

‘Grrafkaart’
Vlak voordat Digitale Stad begint met de werkzaamheden in de regio, ontvangen inwoners een ‘graafkaart’ met informatie en praktische tips. Inwoners herkennen de uitvoerders aan hun oranje hesjes met het logo van Digitale Stad. Alle medewerkers kunnen zich identificeren met een ID-bewijs van aannemer Selecta. Een overzicht van de werkzaamheden in Lochem en Zutphen is te vinden op www.digitalestadlochem.nl

Glasvezel Informatie Punt
Tijdens de werkzaamheden zal Digitale Stad in de regio aanwezig blijven met het Glasvezel Informatie Punt, een informatiebus waar inwoners met vragen terecht kunnen. Op de bovengenoemde website is te vinden waar en wanneer het Glasvezel Informatie Punt te bezoeken is.

Contact
Inwoners kunnen voor vragen over de aanleg van het glasvezelnetwerk ook bellen met 085 – 071 19 44 of mailen naar info@digitalestadlochem.nl.

Wethouder Bert Groot Wesseldijk (rechts) en Dik Wessels van Digitale Stad tekenen het convenant (foto: Henk Eertink)