Aalscholvers eten visvijver leeg; visclubs zoeken hulp sponsors

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/ZWIEP – Aalscholvers hebben flink huisgehouden in de visvijver bij de Witte Wieven in Zwiep. De 250 kilo jonge karper die daar eind november werden uitgezet zijn nagenoeg verdwenen. De visclubs de Brasem en De Gouden karper doen nu een beroep op sponsors om de schade te kunnen herstellen.

15.759 hengelsport-artikelen bij Bol.com

De hengelsportverenigingen van Lochem en Laren namen vorig jaar de exploitatie van de visvijver bij de Witte Wieven op zich. Het is onder meer de bedoeling om de activiteiten voor de jeugd daar te concentreren. Dat dreigt nu in ieder geval voor dit jaar in het water te vallen. Ook de opbrengst door de verkoop van dagkaarten aan andere liefhebbers komt nu in gevaar. Vrijwilligers hebben sinds mei vorig jaar veel tijd gestoken in het ‘visklaar’ maken van de vijver en de oevers.

Sponsors

Rob Driessen, jeugdcoördinator van de Brasem, vertelt dat er nu echt een probleem is ontstaan. ,,We hebben ons budget voor het uitzetten van nieuwe vis voor zowel 2018 als 2019 helemaal in dit project gestoken. Daar is een klein kapitaaltje in gaan zitten. We hopen dat sponsors ons willen helpen om nieuwe vis aan te schaffen.

De officiële opening, die voor volgend weekend op de planning staat, staat op losse schroeven. Hierover later meer.

Wie kan helpen wordt verzocht zich te melden via een e-mail aan Rob Driessen.

Rob Driessen, Jan Kamphuis, Henri Welmer en Theo Blaauw bij de prachtige visvijver bij de Witte Wieven (archieffoto: LochemsNieuws)