A.L. Snijders zondag te gast in ‘Brommer op Zee’

0
A.L. Snijders bij zijn woning in Klein Dochteren (foto: Gerwin Nijkamp)

LOCHEM – Schrijver A.L. Snijders is zondag te gast in het nieuwe boekenprogramma ‘Brommer op Zee’ van VPRO en Canvas. Aanleiding is zijn deze week verschenen twaalfde bundel met zeer korte verhalen (zkv’s) ‘Tat Tvam Asi’. In het tv-programma wordt de Lochemse auteur geïnterviewd door Ruth Joos en Wilfried de Jong.

De titel stamt uit het Sanskriet en betekent ‘Dat ben jij’. Het is een zegswijze uit de Upanishads, de esoterische verhandelingen die binnen het hindoeïsme als heilig beschouwd worden.

ZKV’s

De eerste bundel van korte, uit het leven gegrepen, verhalen verscheen in 2006. In 2010 leverde het hem de prestigieuze Constantijn Huygens Prijs op. De nieuwste bundel bevat 337 zkv’s die werden geschreven in 2019 en 2020. Ze verschenen op de Graslijst, de website van KRO/NCRV, de Vlaamse krant De Standaard, de VPRO-gids en in weekblad de Berkelbode (zie link hieronder).

‘Tat Tvam Asi’ is verkrijgbaar als paperback en in een nog maar beperkt verkrijgbare zeer luxe gebonden editie. Daarvan is een deel gesigneerd door de auteur. De gebonden versie wordt niet herdrukt. Meer informatie op de website van de uitgever.

De Berkelbode plaatste deze week een interview met A.L. Snijders. Klik op de link hieronder om het te lezen…

A.L. Snijders: ‘Ik geef ontzettend veel uit handen’

LOCHEM – ‘Dat ben jij’ is de letterlijke vertaling van ‘Tat tvam asi’, de titel van de twaalfde bundel zeer korte verhalen van A.L. Snijders, die deze week verschijnt. Door Sander Grootendorst ‘Weet je hoe ze dit noemen?’ vraagt A.L. Snijders, pseudoniem van Peter Müller. ‘Een stenenkruiwagen. Om stenen mee te vervoeren.