46 Oostenrijkers zingen Dinie Zweverink toe [video]

1

LOCHEM – De muziekwinkel en de tuin van Dinie Zweverink aan de Zwiepseweg stond vrijdagochtend (20/4) behoorlijk vol. De eigenaresse werd toegezongen en -gespeeld door 46 Oostenrijkers. Het koor doet zondag mee aan de uitvoering van de Harmonika Messe in de katholieke kerk in Lochem. Dinie Zweverink is de initiatiefneemster daarvan.

De Oostenrijkers zijn donderdagavond gearriveerd en ondergebracht in hotel Hof van Gelre. Daar werden ze opgewacht door een aantal muzikanten om hen welkom te heten. Vanmorgen waren de rollen omgekeerd en was er een serenade voor Dinie Zweverink.

Lees verder onder de video…

Terras
Rond het middaguur streek het gezelschap neer op het terras van Daily-in aan de Molenstraat voor een lunch. Vrijdagmiddag is het Klompenmuseum in Goor het doel. Het Oostenrijkse gezelschap wil tijdens het verblijf, dat tot maandag duurt, Nederland een beetje leren kennen. Dinie Zweverink zette een programma in elkaar.

Kerk
Maar de hoofdmoot van het bezoek is uiteraard de eerste uitvoering van de Harmonika Messe in Nederland. Naast het koor doet daar een groep harmonicaspelers onder leiding van Dinie Zweverink aan mee. De dienst (messe) wordt voorgegaan door een Oostenrijkse en een Nederlandse pastoor.

Het begint zondag om 10.00 uur in de katholieke kerk aan de Nieuweweg in Lochem.

LochemsNieuws publiceerde eerder een bericht met meer achtergronden over de Messe. Lees het HIER

Hieronder een video-impressie van de Harmonika Messe

1 REACTIE

Comments are closed.