Jan Ottink Band komt met ‘Best of…’ van de beginjaren [MP3]

0
Jan Ottink (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De Jan Ottink Band presenteert binnenkort een ‘Best of…’-cd van de begintijd van deze inmiddels dik 35-jarige band. In die tijd verschenen vele cd’s. De oudste zijn al lang uitverkocht maar fans blijven bij concerten steeds om vragen. En dan met name om de bekendste nummers van de Lochemse muzikant. Dat was aanleiding om een verzamelalbum samen te stellen van de eerste albums.

Beluister hieronder het nummer ‘Geeteling’ van de cd

Remastered
Het is niet zomaar een heruitgave van oude nummers. De opnamen van de cd’s ‘Leever Lui’ (1993) en ‘Ik Jaag op Spoken’ (1994) werden met de techniek van nu opnieuw gemixed en gemastered. De meest gevraagde nummers van beide cd’s zijn aangevuld met een aantal bonustracks.

35 jaar
De Jan Ottink Band bestaat al  dik 35 jaar en is nog steeds regelmatig te vinden op de podia. Vroeger veel op festivals en tentfeesten. De laatste jaren vooral bij culturele evenementen en in het theater. Daarnaast treedt Jan Ottink veel op als singer-songwriter.

Albums
In de loop van zijn carrière bracht de Achterhoekse streektaalzanger 10 albums uit, waarvan 3 samen met zangeres Dianne Marsman onder de naam ‘HáDieJan’. Daarnaast is hij te horen op een verzamelalbum met onder meer de Achterhoekse band Boh Foi Toch en werd in 2008 een DVD gemaakt van de theatervoorstelling ‘Teegnkommn’.

Theatertoer
Ter gelegenheid van de start van de nieuwe theatertoer, aanstaande zaterdagavond in de Deventer Schouwburg, wordt de compilatie uitgebracht. Als alles volgens plan verloopt is deze begin november te koop.

Info
Een aantal nummers van de cd maken ook deel uit van de nieuwe reeks theaterconcerten. Wie er zaterdag in Deventer bij wil zijn (aanvang 20.30u) kan kaarten reserveren via:
www.deventerschouwburg.nl

Meer informatie: janottinkband.nl of op Facebook.

De hoezen van de oorspronkelijke cd’s:

Leever Lui
Ik Jaag op Spoken