Jan Ottink Band presenteert nieuwe cd op 2 plekken

0
De cover (voor- en achterzijde) van de cd 'Nog Altied' van de Jan Ottink Band

LOCHEM – De Jan Ottink Band presenteert de nieuwe cd ‘Nog Altied’ op 19 en 20 januari op 2 plekken. Vrijdag de 19de wordt het eerste exemplaar van het compilatie-album in het Hoftheater in Raalte uitgereilt aan Höllenboer (‘Busje Komt Zo’). Een dag laten volgt de detailhandelsrelease in Wim’s Muziekkelder in Doetinchem.

20 nummer
De titel ‘Nog Altied’ is een verwijzing naar de eerste geluidsdrager die band van Lochemse singer-songwriter ooit uitbracht. Die heette ‘Veur Altied’ en verscheen destijds alleen op muziekcassette. De nieuwe schijf bevat in totaal 20 nummers. Daarvan zijn er 19 afkomstig van de eerste twee cd’s ‘Leever Lui’ (1993) en ‘Ik jaag op spoken’ (1994)’. Mede dankzij hits als ‘Doezend stukke’,  ‘Hele mooie zinnen’, ‘Dokter, dokter’ (zie video hieronder), ‘Begraef mie in mien overall’ en het nog altijd populairste nummer van Ottink ‘Geeteling’.

Vraag
Beide albums zijn al enkele jaren uitverkocht, maar vanuit de grote schare fans blijft er vraag naar. Al was het maar omdat een aantal van die bekende nummers nog altijd op het repertoire staan. Bijzonder is dat al die nummers opnieuw zijn gemixt en gemasterd waardoor ze na al die jaren nog fris en energieker dan ooit klinken. Ook de teksten in het Nedersaksisch dialect hebben niets aan kracht en actualiteit verloren.

Raalte
Vrijdagavond  19 januari is de voorstelling ‘Vonk’n & Vlamm’n’ van de Jan Ottink Band te horen en te zien in het Hoftheater in Raalte. Voorafgaande hieraan wordt het eerste exemplaar van ‘Nog Altied’ wordt uitgereikt aan Höllenboer. Volgens Jan Ottink is dit is een blijk van waardering voor dit trio dat al jaren van grote betekenis is voor de emancipatie van de streektaal. ,,Het werk van Höllenboer is van hoge kwaliteit en is zoveel breder dan de hit die ze scoorden met ‘Busje Komt Zo’.”

Zaterdagmiddag 20 januari om 15.30 uur volgt de detailhandels-release in Wim’s Muziekkelder in Doetinchem.

Info
Voor de voorstelling in Raalte zijn nog kaarten beschikbaar.

Het Hoftheater Raalte: Voorhof 2, 8102 MH Raalte;  www.hoftheater.nl
Wim’s Muziekkelder: Korte Heezenstraat 5a in Doetinchem;  www.wimsmuziekkelder.nl

Van YouTube: de muziek van ‘Dokter, Dokter’ met teksten. Dit is de oorspronkele opname van de cd ‘Ik jaag op spoken’.