24 Lochemse ateliers open tijdens Landelijk Atelierweekend

0
Deelnemers Landelijk Atelierweekend (www.landelijkatelierweekend.nl)

LOCHEM/GORSSEL – In de gemeente Lochem zijn op 22 en 23 juni 24 ateliers geopend in het kader van de 11e editie van het Landelijk Atelierweekend. Honderden ateliers in heel Nederland zetten dan de deuren van hun atelier open voor het publiek. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars. In de gemeente Lochem doen 24 kunstenaars mee.

Het publiek krijgt de kan om een kijkje te nemen in de werkplaats of expositieruimte van een kunstenaar. Zo komen zij meer te  weten te komen over de werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De overkoepelende organisatie van het Landelijk Atelierweekend is in handen van de Stichting Kunstweek. Het voornaamste doel is het samenbrengen van kunstliefhebbers en kunstenaars.

Deelnemers

In de gemeente Lochem hebben zich al 24 kunstenaars met een eigen atelier aangesloten.
Zij zijn via de website van het Landelijk Atelierweekend te vinden onder de knop ‘Gemeenten’ en vervolgens op ‘Gemeente Lochem’. Een zoekfunctie en een interactieve kaart maken het vinden van deelnemende ateliers in de gemeente eenvoudig. Daarmee kunnen bezoekers zelf een mooie route uitstippelen. En wil men vooraf nog verdere informatie over de ateliers en kunstenaars dan is daarvoor ook de website kunstinlochem.nl te bezoeken.

Er is een aantal fietsroutes tussen de verschillende locaties binnen de gemeente Lochem beschikbaar. Deze routes staan ook op de website van de stichting Kunst in Lochem. Startpunten zijn tegenover Plus Eefde (27 km), Huis Verwolde (23km) en Markt Lochem (22km). De routes zijn ook te vinden op de website van Komoot.

Activiteiten

Naast gemeente Lochem hebben ook gemeentes Waalwijk en Albrandswaard zich bij deze
zomereditie aangesloten. Ook zij bieden kunstenaars uit hun gemeente gratis deelname aan het Landelijk Atelierweekend. Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend en een bezoek wordt altijd bijzonder gewaardeerd door de kunstenaars. Veel kunstenaars organiseren in hun atelier tijdens het Landelijk Atelierweekend een workshop, demonstratie of andere activiteit waaraan bezoekers kunnen deelnemen.

Meer op: landelijkatelierweekend.nl
en: kunstinlochem.nl

Fietsroutes Landelijk Atelierweekend. (grotere versie op kunstinlochem.nl)