24 juni: 100km fietsen met 100-jarige bakker Ten Broeke

0

LOCHEM – Bakkerij Ten Broeke bestaat 100 jaar. Eigenaar Dick ten Broeke is naast een meesterlijke bakker ook een fervent wielerliefhebber. Zaterdag (24 juni) wordt een jubileum wielertocht van 100 kilometer gehouden.

LWC De Paaschberg
,,Ik probeer zoveel mogelijk ’s avonds nog een rondje te maken op de fiets’’, vertelt Dick. Hij is al jarenlang is lid, maar ook hoofdsponsor, van Lochemse Wielerclub (LWC) De Paaschberg. ,,Ter ere van ons lustrum leek het mij een uitstekende gelegenheid om er een lustrum-fietstocht van 100 kilometer aan te koppelen”, aldus de fietsende bakker.

Het bestuur van LWC De Paasschberg was ook enthousiast over het idee. Dick hoopt zaterdag minstens 100 wielrenners aan de start te zien.

Info
Inschrijven is mogelijk van 08.30 tot 10.00 uur bij de startlocatie café Bousema aan de Zutphenseweg 35 in Lochem. De kosten bedragen € 5,- (NTFU-leden betalen € 4,-). Voor jeugd tot 16 jaar is deelname gratis. De opbrengst is voor de jeugdafdeling van LWC De Paaschberg.

Oktober jubileum- en feestmaand
In de maand oktober is het eigenlijk alle dagen feest bij Bakkerij Dick ten Broeke. ,,We kunnen nog niet alles verklappen, maar op 6 en 7 oktober staat in ieder geval ons open huis gepland”, aldus Dick.

Volg Dick ten Broeke op Facebook, Instagram of Twitter of kijk op de website:www.bakkerij-tenbroeke.nl voor het laatste nieuws.