22 november: Agro Innovatie Event in Lochem

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Het gemeentehuis van Lochem is op donderdag 22 november het toneel van het Agro Innovatie Event. Dit markeert tevens de aftrap van De Innovatie Coöperatie. Dit is een nieuw netwerk van vernieuwers in en rondom de landbouw.

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen uit de sector die zichzelf een vernieuwer vindt of die juist op zoek is naar vernieuwing. Het is de bedoeling dat de aanwezigen na afloop huiswaarts keren met inspiratie, nieuwe energie en nieuwe contacten.

Programma
Wethouder Bert Groot Wesseldijk kent de agrarische sector van huis uit en opent het event.
Vervolgens komen ondernemers op het podium die in 2018 van start gingen met innovaties als:
– Zonnebloemranden langs maisakkers
– Houtsnippers voor stoomproductie
– Zon op Boerendaken
– Bodemsensoren voor slimme bemesting.

Na afloop van het officiële deel volgt de lancering van De Innovatie Coöperatie en is er het ‘innovatieplein’. Hier kan persoonlijk kennis worden gemaakt met de initiatieven van 10 vernieuwers in de agrosector.

Lochem als voorbeeld
Bert Groot Wesseldijk: ,,Ik hoop veel van onze agrariërs te ontmoeten. Een belangrijke sector in onze gemeente van hoge kwaliteit, waarvan ik veel verwacht als het gaat om
vernieuwing. Want wie niet vernieuwt, boert achteruit. Daarom hoop ik dat het netwerk van
vernieuwende doeners zich snel uitbreidt, zodat we met elkaar de sector in onze regio een extra impuls geven. Lochem als voorbeeld voor vernieuwing in de Agrosector..”

Aanmelden

Agrariërs en ondernemers in of rondom de sector uit de gemeente Lochem kunnen zich aanmelden via www.lochem.nl/agro .