Agro Innovatie Event op 28 februari in Twello

0

LOCHEM/TWELLO – De Innovatie Coöperatie houdt op woensdag 28 februari het Agro Innovatie Event voor Stedendriehoek en IJsselvallei. Dit event staat volledig in het teken van vernieuwingen op en rondom het boerenerf. De uitdagingen van deze tijd vragen om toekomstgericht ondernemerschap en dat is waar het tijdens de bijeenkomst om draait.

De Innovatie Coöperatie – die in 2018 in Lochem ontstond – helpt ondernemers met innovatieve ideeën door het leggen van nieuwe contacten, door te inspireren en door te ondersteunen met kennis en financiering. Speciaal voor agrariërs en agrofood-mkb’ers uit de regio houdt De Innovatie Coöperatie daarom de zevende editie van het Agro Innovatie Event. Hier vertellen ondernemers zelf welke kansen zij zien, hoe zij deze oppakken en wat het hen vervolgens oplevert.

Ervaringen delen

Zo vertelt melkveehouder Sander Wijgman, samen met wethouder Pouwel Inberg van
gemeente Brummen, over de ambitie en het maatschappelijke belang van de ontwikkeling
van het gebied en de samenwerking tussen deze partijen. Ook staan Wessel Brand van loonwerkbedrijf Hofmeijer, agrarisch ondernemer Peter Voormeeren en Willem Hendrik van Randwijk van Dijkhof Bouw op het podium. Zij werken samen om tot een succesvolle biobased bouwketen in de regio Stedendriehoek te komen.

Marleen MacLean werkt samen met producenten en consumenten aan het initiatief ‘De Local Farmers’. Samen met producent Mandy Plante van Vleesch van Plante en consument
Annegreet van der Ros vertelt zij hoe ze dit aanpakken.

Innovatieplein

Op het innovatieplein bruist het tijdens het event van praktische nieuwe ideeën en ondernemerskracht, met meer dan vijftien inspirerende ondernemers en organisaties. Ondernemers maken hier kennis met onbemande streekwinkel De Pantry of luisteren naar Lochemse melkveehouders die vertellen over de productie van biogas. Ook is er informatie over kunstmest-reductie met de Tow and Fert machine. Bovendien kunnen bieren van Beekzicht worden geproefd.

Aanmelden

Het Agro Innovatie Event wordt gehouden op woensdagavond 28 februari in het gemeentehuis van Voorst aan de H.W. Iordensweg 17 in Twello. Inloop vanaf 19.30 uur. Kijk voor aanmelden en het complete programma op: www.deinnovatiecooperatie.nl/event