100.000ste bezoeker Museum MORE Gorssel komt uit Eefde

0
V.l.n.r. Wim de Leeuw, Monique Melchers, Hans Melchers en Thea de Leeuw (Foto: Marc Pluim)

GORSSEL – Museum MORE in Gorssel heeft binnen 11 maanden 100.000 bezoekers getrokken. De prognose van 50.000 bezoekers in het eerste jaar is daarmee verpletterend overtroffen. Het echtpaar Wim en Thea de Leeuw uit Eefde viel de eer te beurt om als 100.000-ste bezoeker te worden gehuldigd.

Initiatiefnemer en zakenman Hans Melchers was hiervoor samen met zijn vrouw Monique naar het museum in en om het voormalige gemeentehuis van Gorssel gekomen. De gelukkigen krijgen een jaar lang gratis toegang tot het museum voor vier personen. Bovendien mogen ze volgend jaar als gast aanwezig zijn bij de opening van Kasteel Ruurlo, dat momenteel wordt verbouwd. Het kasteel – en ook al voormalig gemeentehuis – wordt een dependance voor MORE. De collectie van werk van Carel Wilmink krijgt daar een eigen plek.

Tijdens de huldiging van de 100.000-ste bezoeker werden de andere aanwezigen getracteerd op MORE-koppen.

Museum MORE voor Nederlands modern realisme opende op 2 juni 2015. Het bleek van begin af aan een publieksmagneet. De verzameling bevat topwerken van kunstenaars zoals Jan Mankes, Charley Toorop, Pyke Koch en Carel Willink. Hans Melchers – zelf woonachtig in Vorden – kocht een groot deel van de collectie van Dirk Scheringa van de ten onder gegane DSB-bank. Scheringa was toen al bezig met de bouw van een eigen museum in het Noord-Hollandse Spanbroek.