Zwembad De Boskoele Gorssel is open

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

(dit is gebaseerd op een bericht van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)

GORSSEL – De jassen blijven thuis, de zonnebrillen zijn afgestoft en de zonnebrand is weer ingekocht. Dat het lekker weer is de afgelopen dagen is een feit, en dat merken ze ook bij zwembad De Boskoele in Gorssel. De baden in Laren, Almen en Vorden openen pas later.

Vandaag (donderdag 19/4) opent het zwembad voor het eerst dit jaar. En dat is vroeg vergeleken bij andere jaren, concludeert manager Jorrit Erps. ,,Dat is inderdaad vrij vroeg. Wij hebben besloten donderdag 19 en vrijdag 20 april te openen. En dat heeft uiteraard alles te maken met het goede weer wat we deze week treffen.”

Voor het Achterhoekse zwembad is het vrij uniek dat ze zo vroeg de deuren al openen. ,,Ik weet wel van de afgelopen tien jaar dat we niet eerder dan op 19 april geopend zijn. Wij zijn in onze sector als geen ander afhankelijk van de weersverwachting, en daarom hebben we vorig jaar al ingesteld dat we meer weer-afhankelijk open gaan.”

Niet verwacht

Het personeel van het zwembad had het niet durven voorspellen, dat ze medio april al open zouden gaan.,,Dat hadden we zeker niet verwacht. Maar het is wel iets waar we tegenwoordig rekening mee houden. Onze werkzaamheden starten altijd rond 1 maart, en sinds twee jaar zeggen we heel sterk ‘stel het komt een keer voor dat er halverwege april ver in de 20 graden temperaturen te meten zijn willen we open kunnen. Dit jaar was het zover, en dan wil je er ook voor kunnen gaan.”

Seizoensstart

Donderdag en vrijdag is het buitenbad tussen 12.00 uur en 18.00 uur geopend. Daarna zullen ze, gezien de weersomstandigheden, zeer waarschijnlijk pas weer open gaan tijdens de seizoensstart. Dat is op 5 mei. Rond die tijd gaan ook de meeste andere buitenbaden in de regio open.

Almen, Vorden en Laren

Dit geldt bijvoorbeeld voor zwembad De Berkel in Almen. Het ook onder Lochemers populaire zwembad In den Dennen in Vorden opent op 29 april. Het Leussinkbad in Laren opent op 16 mei. Maar op Hemelvaartsdag (10 mei) wordt wel het traditionele dauwzwemmen gehouden, mits het weer dit toelaat.

Het Leussinkbad laat via Facebook weten dat het bij mooi weer niet zomaar mogelijk is om open te gaan. Het op temperatuur brengen van het water en het inschakelen van personeel kost teveel, zo is de uitleg. Het bad is vanaf 27 april wel al gebruiksklaar en kan dan op warme dagen voor de officiële opening besluiten de poort te openen.