Zonnepark Rengersweg mag ondanks bezwaren buren

0
Het plangebied van boven (bron: gemeente Lochem)

LOCHEM/LAREN – Een zonnepark aan de Rengersweg kan er volgens een meerderheid van de Lochemse gemeenteraad komen. Dit ondanks het feit dat er een soort van burenruzie over lijkt te zijn ontstaan. Met de verklaring van geen bedenkingen die nu is aangenomen kan het zonnepark de vergunningsprocedure in.

CDA, PvdA en Meedenken met Lochem kwamen maandag (15/10) met een amendement. Daarmee wilden ze bereiken dat pas op de plaats wordt gemaakt om meer recht te doen aan de grieven van omwonenden. GroenLinks, Gemeentebelangen en de VVD vinden dat het plan voldoende is aangepast na eerder overleg tussen de initiatiefnemers en de buren.

Overleg
Afgelopen donderdag was er nog overleg. Daar kwamen de bezwaarde buren met een alternatief plan. Dit leidde maandag nog tot een brief van het Duitse bedrijf Kronos Solar waarin werd gesteld dat het alternatieve plan niet acceptabel is. Kronos werkt samen met twee lokale grondeigenaren.

Het wijzigingsvoorstel werd verworpen met 7 tegen 16 stemmen. Het voorstel – en dus de verklaring van geen bedenking – werd met dezelfde stemmenverhouding aangenomen.