Nieuwe kaartjesautomaat station Lochem; geen cash geld meer

0
Een kaartjesautomaat van Arriva. Die van Blauwnet krijgt mogelijk een iets ander uiterlijk

LOCHEM – De NS-kaartjesautomaat op het station van Lochem wordt begin volgend jaar vervangen door een exemplaar van Blauwnet. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om met contant geld te betalen.

De nieuwe automaat accepteert bankpassen en op termijn ook creditcards. Kaartjes zijn ook te krijgen bij Primera of Jumbo. In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld in dit bericht kan ook daar alleen maar worden gepind bij de automaten die daar staan. De oplaadpalen voor de OV-chipkaart in supermarkten worden vervangen. Op het station verdwijnt de oplaadpaal helemaal, omdat de nieuwe automaat die functie overneemt.

NS-automaten vervangen
Alle NS-automaten in de Achterhoek worden vanaf nu vervangen door automaten van vervoerders die de concessie in de regio hebben. Het blijft gewoon mogelijk om kaartjes te kopen voor bestemmingen in heel Nederland en om de OV-chipkaart op te laden. Tickets voor internationale treinen zijn er niet te koop.

Lochem is in de Achterhoek een vreemde eend in de bijt want het valt onder Blauwnet. Deze vervoerder heeft de concessie voor de lijn Zutphen-Oldenzaal in handen. Blauwnet is een samenwerking van alle vervoerders in de provincie Overijssel, behalve de NS.

De automaten worden geplaatst en onderhouden door Arriva.